Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Kauniita ajatuksia?

Jäin miettimään Krista Kososen vierailun jälkeen hänen topakkaa puhettaan siitä, miten turhia ovatkaan naistenlehtien kyselyt vartalorasvoista sun muista, ihmisten utelut hiustenleikkuun perään ja ihmettelyt vauvakiloista tai niiden puuttumattomuudesta. Noh, tottahan se on. Turhanpäiväisiä tuollaiset ovat isojen kysymysten ja oikeiden ongelmien rinnalla. Ja koska Kosonen onm mielestäni viisas nainen, tunsin myös pienen piston sydämessäni. Mitä minäkin menen kaiken maailman kauneustuotekyselyihin vastailemaan. Olenpas turhamainen.

Jokin tässä ei kuitenkaan sopinut maailmaani. Ensinnäkin, mikä kumma mua vaivaa, kun otan toisen ajatuksia omikseni? Kyllä tässä maailmassa mielipiteille ja erilaisuuksille on tilaa. Millainen tyyppi oikein olenkaan, jos kameleonttimaisesti muutaudun jokaiseen toivottuun muottiin. Herranen aika. Kolmekymppisenä.

Lisäksi musta on välillä ihan kiva lukea muiden naisten suosituksia hyvistä kauneustuotteista ja muista turhamaisuuksista. Elämässä kun kaiken hulluuden ja kamalauuksien keskellä tarvitaan myös kepeyttä ja ihania asioita. Minä tulisin sekopääksi, jos kaiken aikaa miettisin maailmanparannusta, vaikka sekin välillä mielessä pyörii.

Siksipä tässä muutamia suosikkimeikkejäni. Ihanan turhamaisia. Ihan itse valikoituina siis. Ei mainoksen mainosta joukossa. Minulla oli hauskaa kukkasia ja meikkejä itsekseni asetellessa. Toivottavasti sinulla on hauskaa kuvia katsellessa!

thumb_DSC00405_1024

Mun kaikkien aikojen lempituoksu. D&G:n kolmonen. Oon sillä tapaa tuoksukoukussa, että mulla on pakkomielle suihkaista tuoksua myös iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ja rakastan pinkkejä, punaisia, roosan sävyisiä tuoksuja. Myös vaaleat, kirkkaat tuoksuputelit sopivat. Mutta auta armias, menin kerran ostamaan sininen. Yritän suihkia sitä ympäriinsä, sillä se häiritsee mua jatkuvasti. Ei sovi kokoelmiini.

Vieressä maailman paras meikkimuna (tirsk) eli Beatyblender. Kallis se on, myönnän. Mutta kerran kun kokeilee, ei ole paluuta sormissa hajoileviin, ällöttäviin sienen palasiin.

thumb_DSC00340_1024

Meikkaan arkisin tosi vähän. Ja juhliinkin. Paitsi silloin, jos käyn meikkaajan (esimerkiksi Laura-Melanie Hechtin tai Marielan) pakeilla. Käytän lähinnä kevyttä meikkivoidetta tai tämänhetkistä suosikkiani, Lancomen Miracle Cushionia. Parhaat sävyt luomiväreihin löytyy Lumenelta duo-paleteista. Nro 14, Pajun varpu on kaikista paras. Yleensä mulla on ripset, jotka käyn aina ottamassa Impressessä. Jos kuitenkin huoltoväli venyy (aina liian kiire), turvaudun Sensain 38 -maskaraan. Mikään muu ei pysy menossani mukana.

Ai niin. Koska mulla ei ole varaa Chanelin laukkuihin, olen päättänyt hemmotella itseäni merkillä muutoin. Aurinkopuuterin ostin ihan tarpeeseen ja meikkarin suosituksesta, mutta sittemmin olen hankkinut merkiltä myös muita puteleita. Näyttävät niiiin kivoilta hyllyssä.

thumb_DSC00353_1024

Ja vielä yksi juttu. Kynsilakkojen ehdoton, siis ylivoimaisesti maailmankaikkeuden paras sävy löytyy Lumene Natural Codelta. Päällyslakaksi nimetty sävy Glam it! (nro 66) on pelastanut mut nuhjukynsiltä miljoonasti. Kuivuu nopeasti. Voi laittaa vanhan, lohkeilleen lakan päälle. Pelastaa aina. Myös silloin, kun olet lakannut tärisevässä taksissa ja lakkaa on roiskunut ympäriinsä. Kynsistä sen sijaan vain kolmannes on lakassa. Toimii aina. Hyvä Lumene, älä koskaan ikinä poista tätä lakkaa valikoimistasi. Ja jos poistat, keksithän jonkin yhtä toimivan sävyn tilalle.

Ai niin. Kaiken turhamaisuuden keskellä toivon myös, että en vajoa pelkästään meikkien ja ihanuuksien maailmaan, vaan pidän itseni skarppina ja ajattelevana tyyppinä. Tasapainoilua näiden roolien välillä luvassa siis jatkossakin. Aion piakkoin ainakin ripotella kukkasia lempihiustuotteideni ympärille ja jakaa kuvat taas täällä. Ja välillä vaipua epätoivoon maailmantuskasta.

Aurinkoa!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *