Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Isyydestä ja julkisuuskuplasta

Apulannan Toni oli mun ensimmäinen vieras tänä vuonna. Entinen kapinallinen, nykyinen perheenisä, kuuden ällän ylioppilas ja sotahistorian harrastaja. Ja käsittämättömän hyvä puhuja. Toni ihmetteli isyyttään ja intoili tulevista jäähallikeikoista. Kertoi jopa menettäneensä yöunensa niiden vuoksi.

thumb_DSC_1068_1024

Mua hymyilytti kuunnella Tonin vaimon, Jannikan tarinointia miehensä harrastuksesta, sotastrategiapelien pelaamisesta. Autotallikin on kuulemma täynnä niitä pikku-ukkeleita. Kuten arvaat, Toni kertoi pelaamisestaan ihan toisenlaiseen sävyyn…

Mutta parasta antia oli ja ajattelemisen aihetta minulle antoi, kun Toni puhui suhteestaan julkisuuteen. Siitä, miten tämä kaikki vöyhötys nykyään lähinnä naurattaa häntä. Siitä, miten menestys itsessään ei riko ketään, vaan sen lieveilmiöt. Ihminen kuitenkin menee rikki aika nopeasti, yllättäen, mutta korjaus ei käykään ihan tuosta noin vain. Eiväthän nämä Tonillekaan aina ole itsestäänselvyyksiä olleet. Mies on uinut aika syvissäkin vesissä ja puhunut melko avoimesti myös paniikkihäiriöistään ja ahdistuksestaan. Olennaista tarinassa kuitenkin on se, että hän on selvästi päässyt pienestä kuplastaan pois ja suhtautuminen tähän kaikkeen on nyt hyvinkin paljon rennompaa.

thumb_DSC_1073_1024

Jäimpä itsekin miettimään, että tarvitseeko sitä itseään ja muka-niin-kovin-tärkeää-työtään aina ottaa sittenkään ihan niin vakavasti. Muistaispa sitä itsekin aina ajatella suurta kuvaa ja suhteuttaa asiat. Viihdettähän tässä tehdään eikä aivokirurgiaa. Ei varmaan tarvitsisi puristaa hampaita yhteen aina ihan niin lujaa.

Koko Wirtasen haastiksen pääset kuuntelemaan täältä. Ensi keskiviikkona jatketaan Jarkko Niemisen kanssa.

nimmari

Kommentit (2)

 1. Henni

  Taisin bongata sut lentokentällä pe aamuna ja harmittaa kyl kun en viittiny tulla moikkaamaan. Oot ihan lemppari nrj ajoilta saakka ja nykyään lenkit menee kuin siivillä sun yle puheen haastiksia areenasta kuunnellen. Kiitos siis sun upeasta työstä ja aseenteesta elämään! Sun ilo ja into tarttuu radion välityksellä. <3

  • Tuija Pehkonen

   Hei mikä ihana palaute, Henni! Kiitos! 🙂 Huippua, kun kuuntelet!

   Tuija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *