Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Joulupuhe

Mulla oli NRJ-aikoina vuosittainen perinne Joulukerhosta. Jokaisena vuonna, jokaisena joulukuun arkipäivänä jouluiltiin vieraiden ja muiden juontajien kanssa. Pientä painostusta piti välillä käyttää, joinain hetkinä agressiivinen suostuttelukaan ei riittänyt. Milloin kukakin pääsi (tai joutui) leipomaan pipareita, jakamaan joulumuistojaan tai laulamaan joululauluja kattilarumpujen soidessa taustalla. Slogan kuului: ”joulumieli vaikka väkisin”. Aikaahan tuo vei, mutta minä nautin joka ikisestä hetkestä. Jouluaatolle valmistelin aina erikoislähetyksen ja haaveilin, että vielä joskus saisin toteuttaa ihan ikiomaa jouluohjelmaa.

Tuija Pehkonen - Joulu

Kun kesällä lähdin tukka hulmuten kohti tuntematonta, ei minulla ollut tiedossa yhden yhtä projektia, johon tarttua. Ajattelin, että otan rennosti, lepäilen ja katsastelen, mihin suuntaan elämä lähtee kuljettamaan. Aika moni totesi, että kohta sinä taas hukut töihin. Siitä ei ole ollut huolta. Olen todella nauttinut olostani ja ottanut rennommin. Nukkunut pitkään. Ollut vain. Lisäksi olen kyllä päässyt tekemään ihan mahtavia projekteja ja keikkoja. Eivät ne eteen vain tyhjästä ole ilmestyneet sängyssä makoilemalla. Kyllä tässä on matoja laiteltu koukkuihin, puhelin on pirissyt ja itsekin olen sitä piristellyt. Muistan aina mainita tuttavia tavatessani, että pitävät minut mielessä sopivissa projekteissa. Yritän hoitaa kaikki vastaan tulevat hommat ”vimosen päälle”, kuten entisellä esimiehelläni oli hauskasti tapana sanoa. Olen saanut tehdä jo aiemmin paljastamani TV-proggiksen, juontaa Suomen Ihanimmat Häät. Maaliskuussa AVAlla nähtävän ohjelman lisäksi Maikkarilla samaan tuntumaan alkava Huippujengi vei minut viime elokuussa Perun vuoristoon. Tein äskettäin yhden vanhan yhteistyökumppanin kanssa erään sosiaalisen median projektin, ja tokihan myös perinteiset juontokeikat ovat välillä täyttäneet kalenteriani. Tärkeintä kaikesta, olen siis päässyt oppimaan ja kehittymään. Toivottavasti pääsen jatkossakin!

Mutta palataan jouluun, jouluhörhöilyyn ja joulukerhoon. Se pitkään virinnyt haave omasta jouluohjelmasta… Se on nyt totta!!! Yle Puheella on luvassa 23. – 25.12. joulupuhetta oikein urakalla. Kolmeosaisen sarjan jokainen osanen on tunnin pituinen ja jokaisessa jaksossa pääsen sukeltamaan jouluhulinaan sydämeni pohjia myöten. Lupaan, että ohjelma tarjoaa jotakin myös niille kuulijoille, jotka eivät henkeen ja vereen jouluihmisiä itse olekaan. Lähipiirikin on päässyt vähän helpommalla, kun olen voinut purkaa inspiraatiotani työmaalla. Minä olen juoksennellut tapaamassa jouluun hurahtaneita, erilaista joulua viettäviä ja eri ikäisiä joulun viettäjiä. Ai että, olenkin nauttinut tästä kaikesta! Ai että, onkin ollut mahtavaa päästä taas radion pariin! Sitä mä olen kaivannut, rakasta radiovauvaani.

Toivottavasti myös sulla on ollut aavistuksen ikävä mun jouluhörhöilyä. Sitä on nyt siis luvassa vähän erilaisessa muodossa Yle Puheella 23. – 25.12 klo 16.05 – 17.00. Luultavasti jo vähän aiemmin Areenan puolella. Linkkaan kyllä sitten!

Ihanaa oloa ja joulukuun kiireähkyressiä! Enjoy!

nimmari

Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *