Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Jouluihmisen tunnustukset – saisinkohan synninpäästön?

Olen ollut häpeissäni, kun ihmiset ovat kyselleet multa jouluvalmisteluista. On ollut nimittäin aikamoinen jouluihmisen joulunalusaika. Haluatko kuulla totuuden? Taitaa olla synninpäästön aika. Niinhän se Äiti Pehkonen opetti. Että rehellisyys palkitaan. En tiedä, käykö niin tällä kertaa. Mutta tänä jouluna tämän jouluihmisen on ollut pakko laskea rimaa, hellittää vähän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKotona on liian vähän koristeita, oikeastaan ei juuri mitään. Makkarissa pari hassua tonttua ja parit jouluvalot.

Joulusiivousta en tehnyt itse. Tilasin siivojaan siivoamaan mun kodin, koska tuntui, ettei aika riitä siihen, että kuuraan nurkat Tolun kanssa. Niin tärkeältä traditiolta kuin se on vuosittain tuntunutkin, tänä jouluna tuntui tosi hyvältä astella valmiiksi siivottuun kotiin.

Kynttilöitä olen sytyttänyt aivan liian harvakseltaan. Tässä olen tosin skarpannut viime päivinä. Nytkin tuossa palaa kaksi kaunista liekkiä.

Mun huonekuusessa ei ole koristeita laisin. Siinä se ikkunalaudalla silti töröttää nätisti tunnelmaa tuomassa. Vaikka tulikin tähän talouteen ihan liian myöhässä. Olin lenkillä ja tajusin, että voin hyötykäyttää ajan ja matkan ja napata kuusen tullessani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn ole juuri juonut glögiä. Yhden pannullisen poltin pohjaan. Sillä tapaa kivikovaksi kakkaraksi, minkä en muuten edes uskonut olevan mahdollista. Mutta niin vain onnistuin, vaikka kauniina tarkoituksena oli saada joulun tuoksua kotiini.

Tänä vuonna en ole kerännyt reseptejä ja suunnittelut spesiaalitarjontaa joulupöytään. Lupasin tehdä rosollin ja perunasalaatin. Ehdin vielä kehitellä jotain helppoa jälkkäriksi. En ole edes ostanut yhtään joululehteä, joita aiempina vuosina olen hamstrannut lokakuusta lähtien. Ja aiempien vuosien numerot olen kaivanut varaston kätköistä jo kesällä. Tänä vuonna tämäkin oli toisin.

Mua on väsyttänyt tää pimeys tänä vuonna enemmän kuin yhtenäkään aiempana vuotena. Olen liikkunut liian vähän ja nukkunut liian vähän. Muutamana aamuna olen viisveisannut kellosta ja jatkanut tuntikausia torkuttamista, sitten kiitänyt päivän läpi ihan liian tiukoilla aikatauluilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATiedätkö mitä mä tajusin tänään? Että tästä kaikesta huolimatta se joulu tulee. Se tulee tänä vuonna samoin kuin se tuli viime vuonna ja tulee ensi vuonnakin.

Maailma jatkaa radallaan, olipa joulukoristeita tai ei. Äiti Pehkonen odottaa Iisalmessa ja pöydässä on herkkuja ehdinpä mä leipoa tai en. Tuli niin vahva fiilis siitä, että kaikki on oikeastaan ihan tosi hyvin. Ja sitä paitsi, vuoden paras aika, joulu, se on nyt.

Nautitaan sen verran kuin voidaan.

nimmari
Mun tän joulun jouluasu: Lidl
Kuvat otti ihana, upea Kriselda.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *