Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Jokaiselle pitäisi olla oppiäiti tai -iskä

Jokaisella meistä pitäisi olla oppiäitejä ja oppi-isiä ympärillämme. Sellaisia tyyppejä siis, joilta voi hädän tullen kysyä apua ja joiden sanaan voi luottaa. Eihän kukaan muu omia valintoja voi tehdä, mutta usein auttaa kun saa vähän perspektiiviä asioihin ja ottaa välillä oppia muilta. Tai ainakin kuuntelee. Eihän sitä kai kaikkea tarvitse itse opetella kantapään kautta.

thumb_DSC_0624_1024Jenni Pääskysaari on antanut mulle urani varrella niin monta kullanarvoista neuvoa ja vinkkiä. Toiset näistä olen saanut häneltä suoraan kasvotusten ja toisinaan taas olen lukaissut hänen kirjojaan tai kuunnellut ylipäätään, mitä Jennillä on sanottavaan. Kai mä vähän fanitan Jenniä. Voihan sen myöntää ja sanoa ääneen.

Ehkä suurimpana oppina Jenni on auttanut mua miettimään, millaiset jutut ja arvot ohjaavat valintojani työelämässä. Olen tajunnut että haluan tehdä juttuja, jotka tuovat hyvää mieltä, koskettavat, liikuttavat ja saavat aikaan suuria tunteita. Se on hyvä määrittäjä, kun miettii millaisiin juttuihin haluaa itseään pukata. Lisäksi hän muistaa aina ihanan kannustavasti sanoa, että Oikeat Tekijät erottaa muista hyvistä, idearikkaista tyypeistä se pikkuriikkinen juttu, että he todella tekevät. Koska siitähän lopulta kaikessa on kyse. Siitä, että ryhtyy tuumasta toimeen ja laittaa ideat käytäntöön, alkaa toteuttaa, tehdä, takoa. Hienoja suunnitelmia ja ajatuksia on loputtomiin, mutta vähän toteutettuna vähän heikompikin idea on arvokkaampi. Musta se on lohduttavaa ja armeliasta. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä tai valmista – silti voi tehdä ja yrittää parhaansa. Riittää että tekee. Siinä niitä juttuja sitten korjaillaan matkan varrella.

thumb_DSC_0620_1024

Maailman ihanimman Jenni Pääskysaaren kanssa puhuttiin näistä asioista, mutta paljon muustakin. Esimerkiksi juteltiin siitä, tarvitseeko naisen meikata telkkarissa esiintyessään, miksi Pääskysaari ei juurikaan haaveile ja mitä siskous Jennille merkitsee. Kuuntele koko homma täältä. Tää tunti ei mene hukkaan. Mä lupaan.

Ihanaa viikkoa ja tänään mulla haastiksessa Yle Puheella toinen loistonainen klo 13, Saimi Hoyer siis. Oohan kuulolla silloin!

nimmari

Ps. Jos et huomannut, niin tällä kertaa otettiin somea varten erityisen kuvaukselliset selfiet. Jennihän ei mitään somekanavia enää käytä, eli hän ei näitä kuvia joudu jälkikäteen katselemaan. Somekammon syistäkin juteltiin muuten haastiksessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *