Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Hyvää joulua!

Olen selvinnyt hengissä, tosin jetlagissa Suomeen joulun viettoon. En minä muuta haluaisikaan. Mutta voi hyvänen aika. Mä en ole tehnyt kuin yhden kunnon jouluvouhotuspostauksen! Olen kyllä vouhottanut, usko pois. Kaikki lahjat hankittiin jo joulukuun alkuun mennessä, paketointiin. Kortit vein hyvissä ajoin postiin, ja jokaiselle oli huolella omannäköinen kortti valittuna. Mun joulumieleen liittyy vuosittain myös Hope yhdistyksen kautta valittu perhe, jolle ostan perheen lasten toivomia lahjoja. Olen mä jotain aina vienyt perheiden äiteillekin. Tajusin Krabin taivaan alla maatessa, ettei minulla ole myöskään otettuna ihania joulunpunaisia tai kimaltavan kultaisia kuvia tältä joululta!

tuija-jouluinen

Ehkä se kertoo laiskuudesta, huolimattomuudesta, saamattomuudesta siitä, että olen oppinut relaamaan asioissa, joissa ei ole pakko pinnistää äärimmilleen.  Onneksi kone on täynnä jouluisia säihkyviä kuvia. Ja YouTube pelastaa hädässä:

Kas näin. Saatiin hyvän joulun toivotus aikaan ilman stressaavaa kuvashöytäkin.

Sitä mä olen yrittänyt opetella. Että kyllä ne asiat tapahtuvat vähän vähemmälläkin. Ilman ikävää stressiä ja tiukkoja ajatuksia siitä, miten kaiken tulisi olla ja miten mennä. Opin tiellä ollaan ihan alussa vasta, mutta matkalla kuitenkin.

Koetan myös opetella keinoja hallita omia pakkouksiani stressittömämmin, ikään kuin tulemaan toimeen itseni kanssa vähän iisimmin. Olen esimerkiksi huomannut, että joululahjojen ostaminen on minulle äärimmäisen tärkeä ja antoisa traditio. Jouluruuhkista ja paineesta ”mitäostanmitäostan” en sen sijaan nauti ollenkaan. Siksi ostelen lahjoja pitkin vuotta, kun sopiva tulee kohdalle. Marras- joulukuulle ei jää yleensä kuin pari kolme lahjaa ostettavaksi. Minä saan keskittyä paketointiin ja jouluvouhotuksesta nauttimiseen!

thumb_DSC06916_1024

thumb_DSC07009_1024

thumb_DSC06922_1024

Tuija Pehkonen - Joulu

Toivottavasti pääset rauhoittumaan pyhien ajaksi. Toivottavasti sinulla on rakkaita ihmisiä lähellä ja ihania muistoja tuloillaan. Ja vaikka ei olisikaan tai vaikka joulua vihaisitkin. Lähetän täältä miljoona kiloa lämpimiä ajatuksia, onnen sirpaleita, suklaakohvehteja ja hyvää mieltä! Ihanaa, rauhaisaa joulunaikaa!

nimmari

Kuvat:
Ylin Ville Paasimaan ottama (Kaivettu NRJ-aikojen arkistoista! Mulla on koneella toinenkin, missä olen sullonut Lauran joulusäkkiin. Buahahaah!).
Alin Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu
Muut omista arkistoista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *