Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Herkkä mies – Bull

Olen niin kiitollinen työstä, jossa saan tutkia, oppia, tavata ja kohdata uusia tyyppejä, kuulla elämäntarinoita ja kasvaa itse ihmisenä. Viimeksimainittua ei tapahdu kovin usein, joten nuo hetket ovat elämässä ehkä niitä kaikista tärkeimpiä.

Tänään taas muistin, miten ihminen on omien ennakkoluulojensa, pienten ajatusten ja stereotypiodensa vanki. Miten helposti tuomitsemme etukäteen, teemme päätelmiä tietämättämme. Lokeroimme ja luokittelemme – sehän on helppoa.

thumb_Kuva-Tuijalle-1_1024

Mulla oli vieraana Jari ”Bull” Mentula. Mies, josta lähestulkoon jokaisella suomalaisella on vahva ja vakaa mielipide. Hän on milloin hormonipelle, milloin ärsyttävä pään aukoja. Toinen puoli suomalaisista ihailee ja fanittaa Bullin tiukkoja kommentteja ja peräänantamatonta asennetta – ja tietenkin viimeisen päälle treenattua, lihaksikasta kroppaa.

Minäkin odotin, että paikalle saapuu juuri julkaistua kirjaansa (Bull’s All Out)  ja tulevaa ohjelmaansa (Bull vs. Vertti) buustaava piinkova treenari ja bisenesmies. Vähän uhoa, vähän karjuntaa, paljon testosteronia. Ehkä vähän äijäjuttuja. Vastassa oli kuitenkin jotain ihan muuta. Alusta saakka Jari oli täysin läsnä hetkessä, rehellisenä ja avoimena. Ei vetänyt roolia, ei kierrellyt, puhui sydämestään.

Mun luulot siitä, että treeni menisi Bullilla kaiken muun edelle osoittautuivat vääräksi. Perhe ja läheiset. Ne ovat hänelle ykkösiä. Sitä ei voi olla huomaamatta. Ja siinä vaiheessa kun puheeksi tuli perhe ja vaimo, herkistyi mies niin, ettei siinä itsekään pystynyt kivikasvona pysymään.

thumb_Tuija-ja-Bull-Mentula_1024

Eikä se liian vakavaksi mennyt. Älä huoli. Ehdittiin jutella treenikakoistakin. Bull on nimittäin niitä harvoja kavereita, joilta ei jää sarjat kesken, vaikka housuissa olisi muutakin kuin tuskan hikeä…

Mä jään miettimään Bullin sanoja varmasti pitkäksi aikaa. (En sitä kakkatarinaa – muita juttuja). Ja kirjaakin on pakko suositella. Juuri nyt, kun elämässä on vähän karikkoja, sain ainakin itse aikamoisen tsempin sitä lukiessani.

Kuuntele hyvä ihminen koko haastattelu täältä. Tämä on hieno.

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *