Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Haluatko kurkata kalenteriini?

Eräs viestintätoimisto pyysi minua avaamaan kalenteriani ja viestintäviikkoani muutama päivä takaperin ja hupsistarallaa, mikä juoksenteluviikko tuohon sattuikin. Friikun päivät ovat vaihtelevia, mikä tekee arjesta juhlan ja toisaalta kalenterista välillä kaaoksen. Viime viikko oli täynnä sitä sun tätä, kun taas tänään sain nukkua (pommiin) lähes kymppiin saakka ja syödä aamupalamunakkaan ja pekonit ihan rauhassa. Tästä eteenpäin kalenteri on pari viikkoa ihan ahdettu, sitten lähes tyhjä. Pikkuhiljaa alan tottua tähän vuoristorataan.

12593819_10153370111597544_6989908936160075773_o

Maanantai

Klo 10 Asiakastapaaminen ja tulevien yhteistyökuvioiden miettiminen erään kauneusalan yrittäjän kanssa. Innostava ja informatiivinen palaveri, josta on hyvä suunnata tulevaan viikkoon!

Loppupäivän hoidan rästimeilejä ja kirjanpitoani ajan tasalle. Freelancerin arki on aika poukkoilevaa. Välillä päivät venyvät, mutta kyllä tahti on tällä hetkellä paljon leppoisampaa kuin päivätöitä tehdessä. Päivitän myös nettisivujani ja lisään tekstin blogiini.

Tiistai 

Valmistelen ja viimeistelen huomisen keskiviikon haastattelupohjaa ja kontaktoin tulevia vieraita. Minulla alkoi muutama viikko sitten Yle Puheella koko kevään kestävä ohjelmasarja, jossa haastattelen mielenkiintoisia, tunnettuja suomalaisia. Kutsun ohjelmaa radion selfieksi, sillä tarkastelussa on nimenomaan minuus ja tarina henkilöksi, joka vieras tänä päivänä on. Vieraina kuullaan kevään mittaan henkilöitä hyvin laajalta rintamalta niin politiikan, viihteen, musiikin, muodin kuin urheilunkin saralta. Tunti puhetta ilman taukoja vaatii todella huolellisen etukäteistyön ja perehtymisen vieraaseen ja on kunnia-asia, että taustatyö on tehty tarkoin.

12622189_10153370111747544_5323373943330062472_o  12593889_10153370111847544_4957287019200039434_o

Keskiviikko

Klo 10 Saavun YLElle, jossa valmistelen päivän lähetystä. Vieraana on suunnittelija Katri Niskanen. Käymme tuottajani kanssa vielä ohjelmaa etukäteen läpi ja soitan etukäteen nauhalle pari puhelinkommenttia Katria varten. Hän saa kuulla ne vasta livelähetyksessä, jotta reaktiot ovat aitoja.

Klo 13 – 14 Suora lähetys ”Yle Puhe ja Tuija Pehkonen”. Tunnin keskustelun jälkeen olo on aina kuin tyhjiin puhalletulla ilmapallolla. Usein unohdan syödä ennen lähetystä. Nautin työstäni suunnattomasti ja minusta on mahtavaa, että kuuden NRJ-vuoden jälkeen saan tehdä ihan toisenlaista radiota ja kehittää itseäni uuteen suuntaan.

Illalla piipahdan vielä Nanson tilaisuudessa, jossa esitellään uudistunutta brändiä. Tapaan tuttuja ja kavereita ja vaihdan kuulumisia. Yritän myös pitää itseni mahdollisimman hyvin ajan tasalla erilaisista asioista ja ilmiöistä, joskin pyrin valitsemaan tarkoin, mihin aikani käytän. Tiedän, että täällä on paljon tuttuja ja usein näissä tilaisuuksissa on oikeasti aika hauskaa. Martan kanssa jaamme yyberin ja vaihdamme kuulumiset (juorut).

Täältä tultuani päivitän blogiini linkin Katrin haastatteluun ja illalla lähden vielä extempore-keikalle katsastamaan Imagine Dragonsin. Toimii!!!

Torstai

klo 10 Käyn läpi huomisen juontokeikan materiaalit ja teen juontokortit. Konsepti on tuttu, sillä olen ollut mukana useammassa saman asiakkaan aamiastilaisuudessa.

12 Alan perehtyä seuraavaan vieraaseeni. Kalle Palander on tulossa haastateltavaksi seuraavalla viikolla ja aloitan taustatietojen kartottamisen hyvissä ajoin. Materiaalia on hurjasti.

Illalla suuntaamme vielä pienellä ystäväporukalla katsastamaan Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulun Kiasmaan. Leinonen itse on lupaunut opastamaan meitä, joten näyttelystä tulee erityisen mielenkiintoinen. Odotan tätä kovasti.

12615270_10153370112317544_3732351514756288783_o

Perjantai

Klo 8 – 9.30 Aamu alkaa juontokeikalla Espoon Radissonissa, jossa lanseerataan uutta aamiaskonseptia. Tarkoitus on lisäksi puhua terveellisen aamiaisen merkityksestä ja bisnestapaamisten / palavereiden siirtymisestä yhä enemmän pitkälle venyvien iltatilaisuuksien sijasta aamiaskokouksiksi.
Teen juonto- ja puhekeikkoja mitä erilaisimmissa tapahtumissa yritystilaisuuksista gaaloihin ja urheilutapahtumista seminaareihin. Välillä minua pyydetään myös puhumaan esimerkiksi urapolustani tai kertomaan tarinaa viimekesäisestä hyppäyksestä uuteen ja tuntemattomaan.

10.30 Tästä riennän suoraan Spaltille ihastelemaan uusia alusvaatteita, eli Marlies Dekkersin ihanuuksia. Ra-kas-tan näitä!

Klo 21 Illalla suuntaan vielä Tavastialle ja Robinin keikalle. Jäbä on 17 ja Tavastia meinaa räjähtää. Ihan käsittämätöntä!

Viime viikko oli hyvä viikko ja tästä viikosta näyttäisi tulevan vähintään yhtä hyvä. Erityisesti lauantain tyttöjen ilta kutkuttaa…!

nimmari

Kuvat:  Superkuvaaja-Natan ottamia tuolta Espoon Radisson Blun aamiastilaisuudesta. Työn hyviin puoliin kuuluu, että kun esittelee uudistunutta aamiaskonseptia, saa myös itse nautiskella tästä. Ekan kuvan ilme taltioi hetken, kun ystävällinen kokki toi yllätyksenä minulle pöytään ensin lautasellisen puuroa, sitten gluteenittoman leivän lämmitettynä ja lopulta vielä aivan törkysen hyvän palasen suklaakakkua. Tätä mä kutsun asiakaspalveluksi.

Kommentit (2)

 1. Enni

  Täälläkin odotetaan lauantaita, sillon on mun 3-kymppiset!

  • Tuija Pehkonen

   Hih! Hyvä päivä tulossa siis! Otahan (sopivan) iisisti… 😀

   Tuija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *