Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Good news!

Lupailin jo aiemmin kertoa työrintaman kuulumisia jahka vuosi saataisiin käyntiin. No, nythän tämä rullaa hyvää vauhtia ja lienee aika paljastaa, mitä tuleman pitää. Freelancerin arki on nimittäin aika jännittävää, eikä aina niin hyvällä tavalla. Soiko se puhelin vai eikö soi. Yksi keskustelu saattaa muuttaa seuraavan vuoden suunnan täysin tai sitten olla muuttamatta mitään, vaikka kuinka kovasti haluaisi. Jatkuvaa jännitystä siitä, onko ensi kuussa leipää pöydässä, voita leivän päällä vai peräti juustoa. Noh, ihan tässä jamassa ei onneksi olla, mutta kuvaahan tuo nykyisin yhä useamman friikkuna töitä tekevän arkea aika osuvasti.

JL_20151110_005 copy

No, tällä kertaa minua lykästi. Mukava puhelinsoitto ja sitä seurannut keskustelu sai jännittyneet hartiat rentoutumaan, koska tämän kevätkauden saan taas tehdä sitä kaikista rakkainta, eli radiota! Kevään ajan olen mukana Yle Puheen keskiviikkopäivissä klo 13 – 14 tekemässä henkilöhaastatteluita, radion selfieitä, kuten mieluusti kutsuisin.

Ai että, mä olenkin innoissani! Joulun aikaan tekaisin jo kanavalle muutaman jouluspesiaalin ja pääsin kivojen tyyppien pariin. Nyt sitten ensi viikon keskiviikosta alkaen olen mukana ihan oikeissa hommissa (noh, näin niinkuin kerta viikkoon, mutta kuitenkin). HIPHURRAAJIPPIJEIJAA! Mua jännittää, innostuttaa, kauhistuttaa, innostuttaa lisää ja vähän pelottaakin! Onhan tämä nyt ihan erilainen juttu kuin mikään aiemmin tekemäni. Ja veikkaan, että kurkunpäätä kirveltää, kun laukoo ihan oikeasti tunnin puhetta putkeen.

Parasta kuitenkin on, etten joudu hommiin yksin. Jokaiseen lähetykseen saan mukaan vieraita, joiden elämäntarinoihin paneudutaan oikein ääriään myöten. Toivon, että ohjelmissa tosiaan jutustellaan asioista pintaa syvemmältä. Minuus kuulostaa aika kaukaiselta ja vähän pelottavaltakin. Kuka siitä nyt mitään haluaisi julkisesti paljastaa?! Mutta koetetaan päästä ainakin aika lähelle. Siihen, miten ja millaisten tapahtumien kautta ihmisestä on muokkautunut se tyyppi, joka hän tällä hetkellä on ja millainen tuo ihminen oikeastaan onkaan. Aika usein meillä taitaa kuitenkin olla taipumus jumittua ennakkoluuloihin ja tehdä omia (usein metsään meneviä) päätelmiä julkisuuden henkilöistä ja näiden elämistä. Uskon, että sieltä pinnan alta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Siisteintähän olisi, jos keskusteluissa pääsisin ravistelemaan niin omia, vieraan kuin kuuntelijankin käsityksiä oikein kunnolla.

Pari ensimmäistä vierasta voin jo julkistaa. Ihan ekaan jaksoon 13.1. mukaan tulee Martina Aitolehti ja seuraavaan, eli 20.1. Jaajo Linnonmaa. Huh, mikä startti ja mitä kavereita nämä ovat! Jokaisella suomalaiselle on varmasti oma käsityksensä molemmista. Niin minullakin.

Oioioi, olisitpa sä mukana jakamassa näitä hetkiä mun kanssa! Kuulolla siis 13.1 alkaen Yle Puheella aina keskiviikkoisin klo 13 – 14.

nimmari

Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Kommentit (10)

 1. Marta Valtovirta

  Ihan mahtavaa! Tulen kuuntelemaan varmasti! 🙂

  • Tuija Pehkonen

   Huippua! Jee! Ja kiitos. 🙂
   Tuija

 2. Michaela

  Loistavaa Tuija! Tulen aivan varmasti kuuntelemaan!

  • Tuija Pehkonen

   Huippua Michaela! Keskiviikkoisin kuullaan siis! 🙂
   Tuija

 3. Petteri

  Radioselfie kuulostaa hyvälle. Kuuntelisin erittäin mielelläni kun haastattelet itse itseäsi ja työnnyt itse oman ”ihosi alle”.

  Ps. Kuuntelen minä sinua muutenkin erittäin mielelläni.

  • Tuija Pehkonen

   Itseään on vähän vaikea haastatella, mutta kyllä mä tulevissa ohjelmissa pyrin enemmän keskusteluun kuin yksisuuntaiseen tenttaamiseen. Eli eiköhän siellä pääse kuikistamaan myös mun ihon alle.
   Kuullaan!
   Tuija

 4. ulla

  Vau.. Onnea !!!!

  • Tuija Pehkonen

   Kiitos Ulla! Kuulolla keskiviikkoisin! 🙂
   Tuija

 5. Milla

  Oi vitsit ihanaa! Tulisin nii kuulolle mut toi on yhteen pahimpaan maholliseen aikaan koska oon ain tunnil just 13-14.15 x( pystyyks noit kuuntelee jostai sit myöhemmin? c:

  • Tuija Pehkonen

   Ei huolta, Milla. Haastikset on kuunneltavissa jälkikäteen Areenassa. Eka haastis löytyy täältä: http://areena.yle.fi/1-3199992

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *