Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Hyvyyden äärellä Esa Saarisen kanssa

Mulla on ollut tapana suhtautua ihmisiin vähän epäluuloisesti. Ihmettelin aina entistä kollegani Lauraa, joka suuna päänä innostui tyypistä siellä ja toisesta täällä. Kaverustui ja ystävystyi helposti, ja hyväksyi lähelleen paljon ihmisiä. Mä taas olen aina ajatellut, että ihminen on epäluotettava, kunnes toisin todistaa. Olen ajatellut, että mulla on ihan riittävästi ihania ihmisiä ympärilläni, että turha sitä piiriä on lähteä laajentamaan.

esa2Tämän syksyn aikana olen kuitenkin saanut nenilleni. Olen kerta toisensa jälkeen hämmentynyt ihmisten ystävällisyydestä ja kiltteydestä. Olen saanut kohdata poikkeuksellisen paljon lämpöä ja hyviä ihmisiä.

Olen kertonut matkastani Friscoon ja tutut ja puolitutut ovat kirjoitelleet mulle metrikaupalla vinkkejä ja tarjoutuneet näyttämään paikkoja. Kun kerroin toisesta isommasta reissustani, olen saanut ihania neuvoja, apuja, yöpaikkaehdotuksi, kaikkea sellaista, mitä en lainkaan odottanut.

Olen hymyillyt hämmentyneenä ja epäuskoisena moneen otteeseen. Käykö tässä niin, että minun on vähän hiottava kulmiani ja korjattava näkemyksiäni? Ehkä ihminen ei perimmiltään olekaan paha, vaan haluaakin ympärilleen hyvää. Ehkä täällä tallaa aika paljon upeita tyyppejä.

Entistä enemmän aloin uskoa ihmisen hyvyyteen, kun filosofi Esa Saarinen tuli vieraakseni. Vaikea edes selittää, mitä siinä tapahtui. Olin jo etukäteen hämilläni siitä viestien määrästä, jonka Saarisen vierailu nostatti. Sanoin Esallekin, miten hämmentävää on, että hänen vaikutuspiiristä ulottuu niin laajalti ja niin erityyppisiin ihmisiin. Jälkikäteen palautteita on tullut sieltä täältä, ihan hurjasti. Olen niin innoissani, että moni muukin on selvästi jakanut tän kokemuksen ja inspiroitunut.

TuijaEsaSaarinen111017Mä kuvailisin Esaa sekä hyvyyden että rakkauden lähettilääksi. On ihailtavaa, miten paljon ihmeitä hän näkee ympärillään. Esa huomioi poikkeuksellisella tavalla ihmiset ympärillään ja haluaa nähdä jokaisessa jotakin kaunista. On ehkä parempi, etten kirjoita enempää. Mä ehdotan, että kuuntelet. Sua ei varmasti harmita jälkikäteen. Täältä se koko keskustelu löytyy.

nimmari

Ps. Ensi keskiviikkona klo 13 paikalla Kaija Koo, jonka Vain Elämää -jakso tulee myös samaisen viikon perjantaina ulos!

Kommentit (1)

  1. Inka

    Just virittelen haastattelua päälle 🙂 Toivottavasti onnistuisit saamaan Ben Furmanin joskus ohjelmaasi, siitä tulisi varmasti myös hyvä, mielenkiintoinen haastis. Tykkään tosi paljon ohjelmastasi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *