Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

”Eihän tuossa ole mitään järkeä!”

Kuinka monta kertaa olen kuullut, ettei tekemisissäni ole mitään järkeä. Eihän tuo nyt kannata, kuulostaa hullulta, ei ole kovinkaan fiksua. Niin perisuomalainen suhtautumistapa. Varmaan sullekin on todettu näin? Herättää mussa ärtymystä, jopa raivoa. Havahduin tähän Jenkeissä matkatessani. Siellä kaikki on mahdollista, upeaa ja ”amazing”. Mikään ei ole tyhmää tai mahdotonta. Siellä kanssaolijoita kannustetaan ja tuetaan, asioista ja ideoista innostutaan.

thumb_IMG_7416_1024Tiedän toki Jenkkien siirappisen kulttuurin, jossa mikään ei tarkoita mitään. Mutta en jaksa nyt etsiä muttia. Oli syy mikä tahansa, positiivisuus on parempi kuin negistely. Miten monta upeaa ideaa tulisikikaan toteutettua, jos täällä asioihin suhtauduttaisiin samoin? Sanonpahan vaan.

Ei ole mitään järkeä lähteä Ausseihin vain viikoksi tai pariksi.

Ei ole mitään järkeä lähteä juoda skumppaa sunnuntai-iltana tai keskiviikkoaamuna.

Ei ole mitään järkeä tehdä noin paljon töitä.

Ei ole mitään järkeä valvoa arkisin aamukolmeen.

Ei ole mitään järkeä stressata.  

Ei ole mitään järkeä syödä koko pullapussia kerralla.

Ei ole mitään järkeä mennä juttelemaan tuolle tyypille.  

Ei ole mitään järkeä maksaa lentolipuista Suomen sisällä yhtä paljon kuin ulkomaanlennoista.

Ei ole mitään järkeä ottaa noin kallista hotellia. 

thumb_IMG_7377_1024

thumb_IMG_7384_1024Eikun hetkinen. Mites se menikään:

Minun mielestäni on parempi vaihtis kuin olla näkemättä Australiaa laisin, on matkustaa sinne sellaiseksi ajanjaksoksi, joka on mahdollista järjestää, ja nähdä sitten Ausseista edes pikkiriikkinen osanen.

Skumppaa kannattaa juoda juuri silloin kun mieli tekee, kunhan ei lähde ihan jatkuvasti lapasesta. Hauskimmat kekkulit voivat syntyä joskus juuri sunnuntai-iltana extemporefiiliksissä.

Jos nautin työnteosta, voin välillä tehdä paljonkin töitä. Välillä sitten pitää taas muistaa levätä

Ja koska rakastan valvomista, ja teen tällä hetkellä töitä yrittäjänä, minun on mahdollista valvoa välillä arkisinkin pikkutunneille. Rakastan yön pimeitä tunteja ja Netflixin katsomista silmät ristissä, valveille sinnitellen ja tietäen, että kukaan ei häiritse. Arjen luksusta.

Stressaamisen kieltäminen ei ainakaan helpota stressin määrää.

Välillä tekee tosi hyvää syödä pussillinen pullaa tai puolikas kakku yhdellä rykäisyllä.

Uusille ihmisille kannattaa aina mennä juttelemaan, tutustua tyyppeihin ja avata suunsa. Pahinta, mitä voi tapahtua, on että he ovat tyhmiä tai eivät vastaa. Ei kovin paha, jos vastaavasti on myös mahdollisuus, että kyseessä on ihan huipputapaus.

Jos haluan matkustaa nimenomaan Leville enkä Espanjaan viikonlopuksi, on hyvinkin järkevää maksaa juuri Suomen sisäisistä lentolipuista.

Omat rahansa kannattaa tuhlata niihin juttuihin, joista saa eniten nautintoa. Jos tiedän ärsyyntyväni reissussa nuhuisesta hotellihuoneesta, on todellakin järkevää varata matkamajoitusta varten pikkuisen enemmän vyffeliä ja säästää jostakin muusta.

thumb_IMG_7338_1024

thumb_IMG_7424_1024Elämässä ja asioissa ei useinkaan vaikuta olevan mitään järkeä. Ei tarvitse ollakaan. Silti voi hypätä mukaan.

nimmari

Kuvat: Iiihanan Ketterin ottamia.
Haalari: NeoNoir / Dots… 

Kommentit (5)

 1. Riina

  Eikä ole järkevää lähteä yksin reissuun, eiku… 😉

  Hitsi, miten samaistuttava teksti! Kun on pienestä asti joutunut kuuntelemaan vähättelyä ja arvostelua omista tekemisistään ja elänyt muita miellyttäen, on todella korkea kynnys sanoa mitä haluaa. ”Mitä minun olisi järkevää tehdä, että minusta oltaisiin ylpeitä?”

  Pienin askelin olen opetellut ajatukseen, että minä saan haluta ja tehdä asioita, joissa ei ole minunkaan mielestä järkeä, mutta jotka tuntuvat oikeilta. Ei elämässä ylipäätään ole järkeä, miksi siis kaikessa tekemisessä pitäisi olla? Matkaa on vielä jäljellä, mutta jokainen oman pään mukaan tehty päätös on kyllä kaiken arvostelun arvoista ja todella vapauttavaa!

  Tällainen tunteiden pohjalta päätöksensä tekevä ihminen saa varmasti loppuelämänsä selitellä järki-ihmisille ratkaisujaan 😀

  • Tuija Pehkonen

   Heipsan Riina,
   Ihan justiin kirjoitat asiaa! Ai että, yritetään ja opetellaan vähän lisää, että uskallettaisiin tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat hyvältä – vaikka järkeä ei olisikaan!

   Kaikkea parasta!
   Tuija

 2. Katariina

  Harvoinpa missään on mitään järkeä ja harvoin mikään menee oikeestaan yhtään niinku olis halunnu mutta sellasta se elämä on. On niin paljon kivempaa vaan hypätä fiilisten mukaan ja elää niiden pohjalta kuin jäädä himmailemaan että pitäiskö vai eikö pitäis. Elämä on nyt eikä viidestoista päivä! <3

  • Tuija Pehkonen

   Katariina, justiinsa näin! On ihan järjetön etuoikeus ja onni ylipäätään olla elossa ja terveenä! Nautitaan! 🙂

   Tuija

 3. Jani-75

  Hei Tuija on ollut hienot vieraat ohjelmissa Leena Harkimo ja Neumann kiitos:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *