Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Arman Alizad

Armanin matkalle on mahtunut monta mutkaa. Hän syntyi Iranissa vuonna 71 ja tuli pienen USA-mutkan kautta Suomeen. Kaikki ei suinkaan ole sen jälkeen mennyt kuin sadussa.

Ensi töikseen suomea puhumaton, yksinäisyyttä pelkäävä pikku-Arman kävi laittamassa rappukäytävään lapun: ”Olen Arman ja haluan kaverin”. Kaverin hän saikin ja myöhemmin on saanut paljon lisääkin. Tosin edelleen Armanin lähipiiriin kuuluu vain muutama henkilö. Hän on kuulemma samaan aikaan sekä sosiaalinen että erakko.

Meidän tiemme ovat Armanin kanssa kohdanneet ensimmäistä kertaa kuvatessamme vuosia sitten Yyteri Beach Futiksesta kertovaa tv-ohjelmaa. Sittemmin juonsimme myös NRJ Fashion Awardsit yhdessä. Nykyisin Armania ei kiireiltään juuri muualla näy kuin töllössä. Kuulemma tälläkin hetkellä kalenteri lokakuuhun saakka kiinni.

Tuottajani Janne naurahti miettineensä haastattelun aikana, olenko nukahtanut vai haltioissani. Niin nauliintuneena kuulemma olin miehen juttuja kuunnellut. No voin kertoa. Olin jälkimmäistä. Vaikka en ymmärräkään kaiken maailmn hulluuksia, mitä Arman on urallaan tehnyt, arvostan suunnattomasti hänen ahkeruuttaan, peräänantamattomuuttaan ja kykyä kuunnella omaa sydäntään ja myös toimia sen mukaan. Aika mielenkiintoisia vastauksia tuli myös kysymykseen siitä, mitä piirteitä vuosien aikana avarakatseisemmaksi ja ymmärtäväisemmäksi muuttunut mies vielä haluaisi itsessään muuttaa.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan Areenasta.

thumb_Tuija-ja-Arman-2_1024

thumb_Tuija-ja-Arman-1_1024

thumb_Tuija-ja-Arman-3_1024

Toivottavasti inspiroiduit tästä miehestä. Minä ainakin inspiroiduin.

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *