Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Äiti neuvoi kaiken tarpeellisen

Miten monta kertaa olet miettinyt, että olisi pitänyt kuunnella ystävän ohjeita? Aika monesti varmaan olet myös jälkikäteen todennut, että omat vaistot olivat oikeassa, jos niille vain olisi antanut mahdollisuuden. Vielä useammin olet varmaan miettinyt, että olispa kuunnellut äitinsä ohjeita. Mä ainakin olen. Mitä vanhemmaksi elää, sitä useammin näihin tilanteisiin ajautuu. Mutta kai meistä jokaisen on kuitenkin tehtävä omat virheemme ja opeteltava joitain asioita ihan kantapään kautta.

nettikoko_janitaautio_TUIJAPEHKONEN_IMG_0547

Laura Närhen uusi biisi  ”Joo Joo Äiti” sai mut hymyilemään.

Kun olin kahdeksan
Mä kysyin minne joudutaan
Sitten kun kuolemme
Ja hautaan meidät laitetaan
Ja äiti sanoi että
Siellä meitä odottaa…

Ja sit mä kysyin
Mikä musta tulee isona
Ja onko pakko tehdä
Jonkun kanssa vauvoja
Ja äiti kertoi että
Hommassa on jujuna…

Lopuksi äitini kuiskas
Elämä ei ole raskas
Hyvin kun nukut
Ja muistat et…

Aina kun keli on viilee
Lämpimät sukat on tärkeet
Sitä ei anneta anteeks
Jos….

Joo joo äiti kertoi kaiken tarpeellisen
Joo hän kyllä kertoi kaiken oleellisen
Joo joo äiti kertoi kaiken tarpeellisen
Mut kuunnellut, kuunnellut, kuunnellut en

nettikoko_janitaautio_TUIJAPEHKONEN_IMG_0555

nettikoko_janitaautio_TUIJAPEHKONEN_IMG_0541

nettikoko_janitaautio_TUIJAPEHKONEN_IMG_0535-2

Hei ja puhutaan nyt ihan totta, kun tälle linjalle lähdettiin. Ettei vaan mene ihan jeesusteluksi. Nimittäin niin hyviä ja toimivia kuin ne äidin neuvot ovatkin, niin kyllä mä olen monta monituista kertaa myös miettinyt, että onneksi en ihan jokaisessa hetkessä ole uskonut Äiti Pehkosta. Olisi jäänyt monta hauskaa tarinaa kokematta. Viimeksi viikonloppuna Ruisrockissa.

Kun äiti sunnuntai-iltana soitti ja vastasin festareiden käheyttämällä äänelläni, sain pienen ripistyksen. Ehkä ansaitusti. Mun äiskä ei nimittäin ole koskaan neuvonut rilluttelemaan monta iltaa putkeen tai salakuljettamaan juomia yhtään minnekään. Hän ei koskaan muistanut sanoa, että välillä on ihan ok tanssia pöydällä tai vetää DJ:n piuha puhelimeen ja laittaa omat musat baarissa soimaan. Hän ei ikimaailmassa olisi neuvonut hoilottamaan bussissa Hausmyllyn biisiä tai hyppäämään sillä hassunhauskalla ihmisiä taivaantuuliin ampuvalla jojottimella. En siis itsestäni puhu, ystävien tarinoita kuullut, että niinkin voi joskus pitää hauskaa. Kiitos Äiti Pehkonen neuvoista. Niiden ja elämän välillä täällä tasapainoillaan.

Ihanaa elämän kesää!

nimmari

Paita: KappAhl
Kuvat: Janita Autio

Kommentit (3)

 1. Nora

  Ihana kirjoitus <3 Musta tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä varmemmaksi myös, että ilman äitiä olisin kyllä aivan hukassa. On hienoa saada neuvoja, mutta ehkä hienompaa on se, että tehtyään virheitä (joista olisi ehkä varoitettu) voi äidille aina soittaa ja kertoa, mitä onkaan taas tullut tehtyä. Äidit on parhaita!

  • Tuija Pehkonen

   Heips Nora.
   Asiahan on justiinsa noin. Äipät on parhaita, vaiks sitä ei aina silloin teinivuosina ihan tajunnutkaan. 😀 Yritetään näin aikuisemmalla iällä muistaa olla enemmän kiitollisia kaikesta.

   <3
   Tuija

  • Tuija Pehkonen

   Niinpä. Äidit. <3 <3 <3

   Aurinkoa kesääsi Nora!
   Tuija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *