Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Aikuisen naisen iässä

Mä täytin perjantaina 32. Siis kolmekymmentäkaksi. Eikös se ole aikuisen naisen ikä? Hätkähdän oikeastaan itsekin tuota ajatusta. Taas vuosi lisää ikämittariin, vaikka vastahan mä juhlin kakskolmosia ja luulin, että se on maailman paras ikä. Yhtäkkiä vaan huomaa, että vuosi meni taas ja niin hirveästi on tapahtunut.

Tuija-asut-0617-9Oletko koskaan muuten havahtunut siihen, miten asiat muuttuvat vuodessa? Se on aika hurjaa. Jos palaat ajatuksissasi vuoden takaiseen, harvoin on osannut lainkaan ennustaa, miltä elämä näyttää nyt.

Kun mietin, mitä kolmenkymmenenyhden ja kolmenkymmenenkahden ikävuoden välillä tapahtui, niin tää on tainnut kyllä olla yksi elämäni kasvattavimmista vuosista. Paljon on tapahtunut. Olen tehnyt aikamoisia matkoja itseeni ja oppinutkin siinä sivussa aika paljon. Uskon huolehtivani himppasen vähemmän siitä, mitä muut ajattelevat. Ja siinä sivussa olen tainnut rueta luottaman itseeni himppasen enemmän.

Tuija-asut-0617-10Musta tuli tätikin. Se on ollut yksi isoimpia juttuja elämässäni. Siskon esikoispoika on upea pikku-Atte ja hänelle mä haluan olla hyvä kummitäti. Sellainen jonka luo voi sitten vähän vanhempana tulla kyläilemään ja jonka kanssa voi tehdä kivoja juttuja. Ja tietenkin mä aion olla täti, joka lellii sen poitsun sopivasti pilalle.

Työrintamalla on tapahtunut paljon ja olen päässyt mukaan sellaisiin juttuihin, joista en oikein uskaltanut muutama vuosi takaperin haaveillakaan. Sekin on muuten vapauttava oivallus, että kannattaa haaveilla ja myös sanoa ne omat unelmat ääneen. Ja sitten niiden eteen kannattaa alkaa tekemään töitä. Ne saattavat nimittäin vahingossa toteutuakin. Justiin käynnissä oleva Kesäterassi -proggis on yksi hauskimpia töitä, joita koskaan olen tehnyt. Työjutuista mä en kyllä osaa olla stressaamatta, mutta opettelen kovasti.

Tuija-asut-0617-8Niin ja sitten mä olen huomannut, että mun molempien silmien alle on tullut ensimmäiset oikeat rypyt. Naururyppyjä, sanoisin. Sellaisia, joista näkyy elämä.

nimmari

ps. Järjestin muuten perjantaina aivan järjettömän railakkaat paardit. Jos kuvamateriaalista löytyy säädyllistä materiaali, lupaan fiilistellä vielä tännekin. Sen nuo juhlat ainakin todistivat, että myös aikuisen naisen iässä voi (ja pitää) juhlia huolella.

Kuvat: Karoliina Jääskeläinen
Vaatteet: Garcia Jeans

Kommentit (1)

  1. Jani-75

    Onnittelut tädille ja vuosipäivistä pus,pus Tuija:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *