Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Aarre

Kirjoitin aiemmin Köpiksen reissustani ja siitä, miten onnistuin hyvin pitkän metsästyksen jälkeen tekemään nahkahousulöydön (jos törkysen kalliita, mutta ah-niin-ihania housuja voi löydöksi kutsua…). Lisäksi paljastin, että saatoin ohimennen ostaa jotain muutakin. Jotain todella harkittua, monikäyttöistä ja hyödyllistä. Jotain ikuista. Jotain, mikä vain paranee vahnetessaan.

thumb_DSC06853_1024

Voi olla, että ostin sen todella kauan himoitsemani Givenchyn shopperin. Ja voi olla, että liioittelin perusteluissani ja aliarvioin hintaa, yliarvioin kestävyyttä, kuvittelin lompsani paksummaksi kuin se olikaan (tuolla se huutaa posket lommoilla). Mutta ai että minä nautin, kun sain viimein tämän aarteen omakseni.

thumb_DSC06854_1024

thumb_DSC06860_1024

Ostelu ei tee onnelliseksi, ei tietenkään. Mutta kyllä se hetkeksi saa hymyn huulille. Tiedän, minun ei tarvitse perustella tätä teille. Ymmärrätte kyllä. Mutta sanon kuitenkin, että tinkasin tästä vielä 21% alea. KAMOON! Kakskytäyksprossaa! Tanskalaisen liikkeen seinällä oli joulukalenteri, jossa alennuksia luvattiin koko joulukuun ajan. Ensimmäisenä päivänä 24%, toisena 23%, kolmantena 22% jne. Minä satuin sitten myymälään 21prosenttisen alennuspäivän kohdalla. Huomasin laukkuni, riensin sen kanssa kassalle ja ilakoin alennuksesta. Myyjä (tai ilmeisesti liikkeen omistaja) katsoi minua säälien ja totesi alennusten koskevan ainoastaan merkittyjä tuotteita. Lysähdin kasaan ja täti varmaan säikähti minun purskahtavan pettymyksestä parkumaan. Hän nimittäin jatkoin sekunnin mietittyään: ”Mutta minähän tietenkin päätän, mitkä tuotteet ovat alessa. Tämä on nyt sinulle 21% alennuksessa.” Tsi tsing, kauppa kävi. Minä hymyilin kolme seuraavaa päivää tauotta.

thumb_DSC06857_1024

Pieniä ovat ihmisen ilot. Näin tällä kertaa. Tämä aarre on nyt jokapäiväisessä käytössä, koska mitä enemmän sitä käytän, sitä halvemmaksi käyttökerrat muotoutuvat. Selvää säästöä siis.

Aina ei elämää kannata ottaa liian vakavasti.
nimmari

Kuvat: Supermies Silverin ottamia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *