Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Mitä tänään syötäisiin?

Minä tyttö se hurautin tehdä itselleni pienen, piristävän vihersmoothien aamupalaksi. Olen ottanut tästä itselleni aamurutiinin ja aloitan nykyään arkiaamuni aina näillä. Kurkkua, pinaattia, lehtikaalia, salaattia, sitruunaa, inkivääriä, omenamehua. Niitä voi miksailla eri tavoin. Välillä banaania, ananasta tai avokadoa. Ja tietysti lusikallinen kollageenia ja MSM:mää. Ensin mainittu hoitaa ihoa ja jälkimmäinen hiuksia. Oikein tunnen, miten kroppa puhdistuu vihreän mössön myötä.

thumb_725A9562_1024

Niin minä tänäänkin unisena astelin keittiöön ja aloin survoa tehosekoittimeen viherröksiä. Reilu liraus omppumehua ja vähän vettä vielä. Sitten kone hurisemaan ja kahvikone käyntiin. Tehosekoittimen kannen muovinen keskiosakin oli kateissa, mutta ei se menoa haittannut. Laitoin avokadon siihen kannen päälle töröttämään ja estämään pahimmat roiskeet.

Tänään kuitenkin tehosekoittimellakin näytti olevan astetta huonompi aamu. Tai niin minä ajattelin. Se jumitti ja jumitti. Lisäsin vettä ja silti teki tiukkaa. Vähän mä ravistelinkin konetta, ja lopulta se surahti käyntiin pykien.

Istahdin pöytään tietokone edessäni ja hörpin vuorotellen kahvia, vuorotellen smoothieta. Kummallisen makuista. Jotenkin köykäistä. Olinkohan pessyt sekoittimen jotenkin huonosti edellisen kerran jälkeen? Koska en ole aamuihminen, en ole turhan kranttu aamupalankaan suhteen. Ei sen niin maistuvaa tarvitse olla. Kunhan käynnistää päivän.

thumb_725A9569_1024

Jotain hyvin kummallista smoothiessa kuitenkin oli. Jotain ihmeellisiä, kovia palasia. En minä sinne chiansiemeniäkään laittanut, enhän? Oliko lehtikaalin varret näin kovia? Ne pikkuruiset murusethan näyttivät ihan muovinpalasilta.

MUOVIN! Missä hemmetissä se tehosekoittimen korkki mahtoi olla?!

Säntäsin salamana katsomaan koneen pohjalle ja siellähän se oli. Tai siis kolmannes siitä. Korkki oli mukavasti murentunut smoothieni sekaan ja olinkin aamupalakseni nauttinut tänään vihersmoothien kera muovisilpun.

thumb_725A9578_1024

Ihan karmea paniikkihan siinä iski, vaikka nyt asia jo naurattaakin. Soitto häpeisen kauhistuneena terveyspuhelimeen: ”Hei, söin aamiaiseksi tehosekoittimessa silppuamani muovikorkin. Mitähän minun tulisi tehdä?” On siellä ollut naurussa pidättelemistä. Täti neuvoi mua syömään vähän leipää ”pehmikkeeksi muovinpalojen ympärille, niin tulevat mukavammin ulos”.

Tein työtä käskettyä ja elossa ollaan edelleen. Kokemusta rikkaampana. Tehosekoittimen korkin virkaa hoitaa jatkossa joko avokado tai omena.

nimmari

Kuvat: Laura Haimila, joka piipahti juuri luonani aamupalalla. Onneksi ei tänä kyseisenä aamuna…

Kommentit (2)

  1. Superhelppo ja terveellinen vihersmoothie.

    […] muutama viikko takaperin ei-niin-kovin onnistuneesta aamunaloituksestani. Vihersmoothieni joukossa söin ihan pokkana myös sinne silppuamani muovikorkin. Vaikka […]

  2. Miten mä treenaan?

    […] Ruokavaliostani olen vinkannut ainoastaan joka-aamuisen vihersmoothien (jonka joukossa söin joskus myös sen smoothiekoneen muovisen korkin). Lisää on tulossa. Lupaan paljastaa mun heikkouksia ja vahvuuksia ruokavalion tiimoilta tässä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *