Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Ystävänpäivän suklaakakku (vegaani)

Vegaani suklaakakku ystävänpäivään

Ihanaa ystävänpäivää <3

Mun tämän vuotinen ystävänpäiväkakku on tehty täysin vegaaneille soveltuvilla aineksilla. Kakkureseptissä kananmuna on korvattu chiansiemenillä ja makua tuo myös taikinaan sekoitettu Kaslinkin kauravalmisteinen omena-mango kaura-välipala. Mun tammikuussa aloitettu sokerilakko on pitänyt hyvin tähän päivään asti! Tässä reseptissä nyt mukana kookossokeria, laitoin ohjeeseen määräksi n. 1,5-2 dl. Käytin itse tuon reilun desin verran reseptiin kookossokeria ja tämä oli kyllä oikein riittävä makeutus näin sokerilakon jälkeen! Täytyy todeta että kun sokeria ja myös niitä terveellisempiä makeutusaineita rajoittaa kunnolla omassa ruokavaliossaan muutaman viikonkin verran niin tämän jälkeen kaikki vähäinenkin makeutus maistuukin yllättäen todella paljon!

Öljyksi käytin kookosöljyä mikä tekee kakusta tiiviin erityisesti kun sitä säilytetään kylmässä. Jos et ole kovin suuri kookosöljyn maun ystävä muistuttelen, että sitä on saatavilla myös neutraalin makuisena. Jos korvaat kookosöljyn normaaliöljyllä tekee se lopputuloksesta myöskin vähemmän tiiviimmän!

Kakku sopii kuivakakuksi sellaisenaan. Kokeile myös erilaisilla päällisillä; esimerkiksi pinnalle kaurakermaa, raakasuklaata, tai kuten tässä pinnalla omena-mango kauravälipalaa sekä mansikoita

nami ei muuta kuin herkuttelemaan.

Kaslink Aito Kauravälipalat saatu blogin kautta

Suklaakakku (vegaaninen)

Ainekset

2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram yleisjauhomix)
2 tl
leivinjauhetta
1,5-2 dl
kookossokeria
0,5 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
kookoshiutaleita
2,5-3 rkl
(raaka)kaakaojauhetta
3 dl
kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
3 rkl
chiansiemeniä
1 dl
kookosöljyä (sulatettuna)
1 prk
Kaslink Aito omena-mango kauravälipalaa
Pinnalle
1 prk
Kaslink Aito omena-mango kauravälipalaa
1 dl
mansikoita (ohuiksi siivutettuina)
1 rkl
kookoshiutaleita (pinnalle ripoteltuna)
45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

sekoita toisessa astiassa chiansiemenet kookos- (tai esim. kauramaitoon). Liota välillä sekoittaen n. 15 minuuttia. Lisää sekaan 1 prk Kaslink Aito omena-mango kauravälipalaa. Lisää sekaan vielä sulatettu kookosöljy.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: Gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja (raaka)kaakaojauhe sekä kookossokeri. Yhdistä märät ja kuivat ainesosat ja sekoita taikina hyvin. Kaada taikina kookosöljyllä ja kaurajauhoilla jauhotettuun irtokakkupohjavuokaan (18cm halkaisija). Paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 25 minuuttia, kunnes kakkupohja on kypsä. Anna jäähtyä ja irrota kakkupohjasta.

Tarjoile esim. omena-mango kauravälipalan ja tuoreiden mansikoiden kera. Kuvassa pinnalle ripoteltu lisäksi kookoshiutaleita.

Vinkki: kokeile myös esim. vispatun kaurakerman sekä marjojen kera!

Huom! Jos haluat kakusta täysin gluteenittoman korvaa Kaslinkin kauravälipala jollakin gluteenittomalla jogurttivaihtoehdolla!

Kommentit (4)

  1. Minna

    Hei, harmi että kakku on merkitty gluteenittomaksi vaikka se ei sitä taida olla. Tuo kauravälipala ei ole valmistajan sivujen mukaan gluteeniton. Olisi tärkeää olla tarkka tässä, jos leipoo/tarjoaa keliaakikolle tai vehnäallergikolle. Muuten kyllä herkullinen kakku!

    1. savolainentiina

      äääh, voi itku. Niinpäs onkin! Kiitos kun huomautut, korjasin tämän nyt reseptiin! Toki kakusta saa nyt gluteenittoman korvaamalla tuon jogurtin jollakin gluteenittomalla valmisteella!!

      1. Luana

        Reseptissä lukee muuten edelleen, että kakku olisi gluteeniton. Sellainen pilkunviilaus vielä, että kakku voi olla vegaaninen, mutta ei vegaani 😉

    2. rimpuli

      jos gluteenittoman haluaa ja vegaanisen korvaa kauravälipalan soijapohjaisella. ei ole vaikeaa. 🙂 jos soijakaan ei käy niin sitten kookos. !! 🙂

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *