Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Virkistävä välipala smoothie sitrushedelmistä

20160113_122248

20160113_122256

Sitrushedelmien satokausi on alkanut! Appelsiinit, satsumat ja greipit ovat aivan ihanan mehukkaita, helppoja mukana kulkevia välipaloja eivätkä sisällä paljoa energiaa, mutta sitäkin enemän mm. c-vitamiinia. Jos olet hurahtanut mehustuksen maailmaan saa näistä sitrushedelmistä varsin vähällä vaivalla ihania mehuja, näistä saat myös vaihtelua perus smoothie-juomiin. Koska yritän ujuttaa kasviksia vähän joka aterialle olen nykyisen lisäillyt paljon mm. porkkanaa smoothien joukkoon. Hyvällä tehosekoittimella porkkana hienonee hetkesessä niin ettei sitä erota smoothien sileästä rakenteesta ja voin kertoa ettei se sieltä myöskään yhtään maistu läpi jos ajatus porkkanasta noin niinkuin muuten smoothiessa ei innosta.

Keskivertosuomalainen syö muuten vuodessa n. 50 kiloa hedelmiä, joista 13 kiloa on sitrushedelmiä! Greippi kuten muutkin sitrushedelmät edistää hyvin ruoansulatusta, lisäksi ne alentavat tehokkaasti veren rasvoja, triglyseridejä, ja LDL-kolesterolia. Greippi ei muuten sovi yhdessä kolesterolilääkityksen kanssa (kolesterolia alentava statiinilääkitys), sillä se voi estää tiettyjen lääkeaineiden imeytymistä.

Sesongissa kulloinkin olevista kasviksista ja hedelmistä informoi hyvin Satokausikalenteri.

20160113_122335

20160113_122240

Raikas välipala-smoothie kauden sitruksista

 • 1 verigreippi
 • 1 klementiini
 • 1 porkkana
 • 1 tl tuoretta inkivääriä
 • ( 1 dl Bonnen mangososetta)
 • jäitä
 • tarvittaessa lisää tilkka vettä

Kommentit (4)

 1. Signe

  Moikka, mistä olet hankkinut blenderisi? Meiltä päin ei kaupoista ole löytynyt tarpeeksi tehokasta konetta, ja ahkerana käyttäjänä olen onnistunut rikkomaan kolme blenderiä lyhyessä ajassa, kun olen antanut niille liian vaativia tehtäviä.

  • Terveelliset Herkut

   Moi Signe, mun blenderi on blogin kautta yhteistyönä saatu Rawmix. On ollut ahkerassa käytössä ja olen ollut oikein tyytyväinen. Tehoja riittää!

 2. Maria

  Testasin miten OBH Nordicani pärjäisi porkkanoiden kanssa. Hyvin meni kun veti pulsella ensin jonkin aikaa ja sitten pisti kakkoselle pyörimään. Tuoretta inkivääriä ei ollut kun viimeiset meni edellispäivänä teehen, mutta jauheena löytyi. Lisäsin myös vähän kurkumaa ja viitisen kappaletta tyrnimarjoja pakkasesta. Hieman hapan tuo verigreippi, ehkä olisi voinut ottaa kaksi porkkanaa, tai sitten yhden isomman. Yleensä lisään smoothieihin aina banaania, tavallaan jännä ettei sitä ole tässä, se kyllä pehmentäisi makua myös 🙂

  • Terveelliset Herkut

   No voi että! Laitoitko sekaan tuota mangoa? Jätin tarkoituksella banaanin pois, sillä sitä tulee käytettyä muutenkin aika paljon, halusin vähän vaihtelua smoothiepohjaan. Tähän muuten varmasti vaikuttaa myös greipin makeus, omani olivat erittäin makeita, jopa lähellä appelsiinin makua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *