Vinkkejä mitä tehdä kotona?

Tän hetken korona-uutiset vaikuttavat aika merkittävällä tavalla meidän jokaisen elämään, lisää muutoksia tilanteesta ja sen vakavuudesta saa lukea päivittäin. Monin paikoin tämä tuntuu jopa ahdistavalta, miten meidän käy, miten tämä vaikuttaa talouteen ja ylipäätään meidän tulevaisuuteen? Yritän itsekin olla liikaa maalailematta uhkakuvia tässä tilanteessa ja keskittyä vain niihin asioihin joihin me voidaan tässä hetkessä vaikuttaa.

Tärkeintä on kuitenkin oma ja läheisten hyvinvointi. Tässä tilanteessa moni viettää normaalia enemmän aikaa myös kotosalla ja mietin asioita mitä tää kotona olo nyt mahdollistaa. Mitä kaikkea kotona voisikaan puuhailla?

Kevät -tämä näkyy väistämättä kotosalla, pidemmät päivät auringon säteen paljastavat entistä ankarammin myös ne sormen jäljet ovissa ja pöytäpinnoilla. Olisko aika viedä matot ulos ja tehdä kunnon suursiivous?! Mä ajattelin jopa peseväni ikkunat! Myös erilaisten kodinkoneiden suodattimien pesu ja puhdistus kannattaa hoitaa nyt niin laitteet toimivat paremmin ja pitempään.

Ulkoilua! Kevät on täällä ja on hyvä hetki lähteä ulkoilemaan vaikka lähi metsään tai rannoille. Kerää maljakkoon samalla reissulla heiniä tai oksia piristämään kodin sisustusta.

Erilaiset heinät on nyt muutenkin sisustuksessa in, tee kävelyretki rannalle ja kerää heiniä maljakkoon piristämään kodin sisustusta. Nämä heinät kävin vasta poimimasta, vinkki: suihkuta heiniin hiuslakkaa niin ne kestävät paremmin eivätkä varise niin helposti!

Saunominen, hei lähes meidän jokaisen kotoa löytyy sauna. Olisko hyvä hetki järjestää kotona ylellinen spa-hetki. Naamioita, vartalonhoitoa ja lempeissä löylyissä nautiskelua.

Mun kaapissa on aina erilaisia naamioita, joita löytyy kaupoista muutamalla eurolla. Järjestä kotona ihana spa-hetki ja hemmottele itseäsi kunnolla! Jalkakylpy, vartalokuorinta, kangasnaamio…

Olisko kiva leipoa jotain kivaa? Yleensä myös lapset innostuvat leipomisesta ja heidät on hyvä osallistaa jauhojen mittailuun ja taikinan sekoittamiseen. Tänäänhän voisi olla vaikka pannukakkupäivä?!

Gluteeniton pannukakku valmistuu uunissa

Lukeminen. Se kirja joka on odottanut jo hetken siellä hyllyn perällä sitä sopivaa hetkeä kun olisi aikaa vain keskittyä lukemiseen. Se voisi olla nyt? Vastaavasti jos kokeile e-kirjoja, niiden kuuntelu onnistuu myös jos lukeminen ei oo sun juttu.

Järjestele. Sekainen lipasto? kenkäkaappi? vaatekaappi? Lasten lelut? Keittiön kuiva-ainekaapit (onko siellä kenties osa mennyt jo huonoksi?) olisko aika käydä nämä läpi ja laittaa ojennukseen, siirtää rikkinäiset syrjään ja ylimääräiset vaikka kirppikselle.

Silitä vaatteet. Vaatteiden silittäminen on itsellä jokseenkin vastenmielistä hommaa ja vaatii aina sen oikean mielentilan, että jaksan käydä läpi kodinhoitohuoneen tasolle kertyneen kasan silitettäviä vaatteita.. mutta kun se oikea hetki koittaa niin saatan kerralla silittää sitten vaikka kaikki vaatteet vaatekaapista! Silitetyt vaatteet vain näyttävät siisitimmiltä ja toisekseen tuleepa käytyä kaappi läpi! Käy läpi samalla vaikka ulkoiluvaatteet, voisiko osan talvitakeista jo pestä ja laittaa kaappiin odottamaan ensi talvea. Yksi päivä hinkkasin myös kaikki valkoiset kengät puhtaaksi ja pesin kengännauhat. Kengistä tuli lähes uusia!

Pelit, kortti- ja lautapelit tai erilaiset nettipelit tempaavat ajatukset hetkeksi muualle ja ovat hauskaa tekemistä yhdessä.

Erilaisten lautapelien pelailu on hauskaa viihdettä, ihan myös aikuisten kesken.

Kokeile kotitreeniä? Netistä löytyy runsaasti erilaisia oppaita ja videoita kotitreeniin tai vaikka jooga- ja mindfullness harjoitteisiin

Askartele tai remontoi? Tee itse vaikka upea kranssi, askartele lasten kanssa. Maalaa tai tapetoi seinä uusiksi? Hio ja kunnosta aikaa nähnyt huonekalu. Tässä oma askartelunäytteeni. Tämä pyöreä kuvissa näkyvä metallirengas löytyi tienvarresta lenkiltä. Heti sen nähdessäni mielessäni käväisi tehdä siitä kranssi. Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa ja pienen sommittelun jälkeen rautalangalla sen kieputeltua kuivatut kukat ja heinät paikoilleen. Tästä tuli aika kiva?!

Ja edelliseen vinkkiin liittyen olemme nyt lapsen kanssa käyneet useampana päivänä pyörimässä lähialueen kävelyreittejä keräillen tienvarsista roskia. Tää on jostain syystä myös lapsen mielestä varsin mielenkiintoista tekemistä, ehkä vähän kuin aarteenetsintää sillä hän on monena aamuna jo  heti aamusta kysynyt voitaisiinko taas lähteä roskienkeräysretkelle?! Ja sen verran paljon roskia sieltä on toistaiseksi löytynyt että ei ole tarvinnut tyhjin käsin tulla takaisin kertaakaan.

Kotitreenit. Nettivalmennukset ja some on pullollaan erilaisia kotitreenivinkkejä ja ideoita mitä kaikkea voikaan tehdä kotona. Mä olen vähän huono kotitreenari siis innostun jostain mutta se tahtoo myös nopeasti lopahtaa, on vain ollut helpompi siirtää se treeni salille tai ulos, mutta meinaan myös itse tarttua tähän ja testata enemmän erilaisia ohjelmia. Kotoa löytyy valmiiksi jumppapalloa, kahvakuulaa, erilaisia kuminauhoja, kuntopyörä…

Oisko sulla heittää jotain kivaa ideaa mitä tehdä kotona?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *