Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Vesimeloni-nektariini slush

20160728_12384120160728_123907

Tässä pieni paljastus: en voinut sietää lapsena vesimelonia! En voi käsittää miten se ei muka mielestäni maistunut hyvältä, sillä olen taatusti ottanut nuo menetetyt vuodet takaisin suhteessa vesimeloniin! Vesimeloni on kyllä parasta herkkua lämpimillä keleillä ja se sopii erinomaisesti myös salaatteihin. Se on oiva tapa antaa niin aikuisille kuin myös lapselle nesteitä lämpimillä keleillä, sillä yli 90 % vesimelonista on vettä. Vesimeloni sisältää myös A- ja C-vitamiineja sekä kuituja.

Mutta itse asiaan, vesimeloni on herkkua sellaisenaan, mutta tekaisin siitä varsin raikkaan ja kesäisen slush-juoman lämpimien päivien ratoksi. Kivennäisvesi lisää juomaan enemmän mineraaleja kuten natriumia, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia, se tosin kannattaa lisätä juomaan vasta lopuksi, jotta saat juomasta mukavan kuplivan. Kuumilla keleillä kannattaa juoda toki paljon vettä, mutta huomioida myös että kehosta poistuu hien mukana suoloja, tällöin kannattaa välillä juoda myös kivennäisvettä.

Vesimelo-nektariini slush

 • 2-3 dl vesimelonia
 • 1 nektariini
 • n. 5-6 mintun lehteä
 • 1/2 limen mehu
 • n. 2 dl jäitä
 • n. 2 dl kivennäisvettä

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi vissyvesi tehosekoittimessa, kaada seos lasiin ja lisää vasta lopuksi vissyvesi ja sekoita lusikalla. Nauti heti.

20160728_123900

Tallenna

Kommentit (1)

 1. Piia

  Tuota pitää tehä, kylmiä juomia ei ole yhtään liikaa.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6)arvontaan mun blogissa.
  Mun blogiin voi taas liittyä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *