Värikäs wappusalaatti!

Violetti bataatti tuo väriä salaattiin

Mä tykkään ihan hirmuisesti salaateista ja ne on myös hyviä tarjottavia erilaisissa juhlissa. Tämä kyseinen salaatti on oikein värien iloittelua. Kaupoista löytyy nykyisin jos jonkin värisiä kasviksia ja juureksia, ja mikäs siinä, niistähän saa taiottua oikein herkulisen värisiä annoksia! Violetti bataatti sisältää runsaasti antioksidanttia ja se sisältää perunaa enemmän a-vitamiinia, kaloreita sen sijaan vähemmän. Bataatin glykeeminen indeksi on myös alhaisempi kuin perunalla, joten se ei nosta verensokeria yhtä helposti.

Lila bataatti kyllä hehkuu värityksellään, keitettäessä se muuttui hieman hailakammaksi, joten jos haluat säilyttää sen hehkuvan violetin sävyn kokeilisin sitä grillattuna tai uunissa paahdettuna.Lisäksi salaattin of course parsaa, koska sen kausi on nyt juuri parhaimmilaan. Hieman löysäksi keitettyä kananmunaa, retiisiä sekä vihreää pestoa ripoteltuna salaatin sekaan. NAMMMMM.

Parsat kuorin kuorimaveitsellä ja paistoin öljyssä ja valkosipulissa pannulla. Ei montaa raaka-ainetta, mutta maut puhukoon puolestaan. Ja lisäksi mielestäni tästä salaatista tuli kuin karkkia ihanine väreineen!

Kirpsakat retiisit sisältävät muuten runsaasti c-vitamiinia, mutta ovat muun muassa hyödyksi virtsan eritykseen, joten jos kärsit virtsatietulehduksista, syö silloin myös retiisiä! Retiisi on hyödyksi muun muassa maksan ja munuaisten terveydelle.

 

katso myös:

Peruna-parsasalaatti

Juhlava salaatti

 

 

Värikäs wappusalaatti

Ainekset (2 annosta)

1 nippu
parsaa
2 rkl
öljyä (paistamiseen)
1-2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 ripaus
suolaa
1 kpl
violetti bataatti
2-3 kpl
kananmunia
1 kourallinen
retiisejä
2 rkl
vihreää pestoa
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori parsakaalit ja paista öljyssä käännellen, lisää lopuksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa. Keitä kananmunat n. 8 minuuttia. Kuori ja pilko bataatti, keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä. Riipuen palasien koosta keittoaika n. 5-10 minuuttia.

Kokoa salaatti nostelemalla parsat, bataatti ja kuoritut ja pilkotut kananmunat. Leikkaa retiisi ja ripottele lopuksi vihreää pestoa salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *