Vanilla smoothie – want some?

Aamupala, välipala, iltapala… sehän sopii vähän joka väliin nimittäin nuo smoothiet. Aika monta reseptiä näistä onkin tullut tähän asti jaettua, mutta tässä taas uusi jos olet vähintäänkin yhtä innokas testailija kuin minä?! 😀 Tässä simppeli vaniljasmoothie jossa on seassa sitä ihka oikeaa vaniljaa kuin ripaus kanelia. Ainesosat varsin yksinkertaiset kuten kuvasta näkyy, mutta lopputulos oli niin maukas, että toivottavasti sinäkin tykkäät.

Yksinkertaisuudessaan tähän smoothie-juomaan tulee maitoa, kreikkalaista maustamatonta jogurttia, hera-proteiinia, vaniljajauhetta ja kanelia. Sekä tuttuun tapaan laitoin blenderiin myös jääpaloja, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman kuohkea ja pirtelömainen.

Saan silloin tällöin kysymyksiä mitä on vaniljajauhe? No se on puhdasta jauhettua vaniljaa, jota saa hyvin varustelluista ruokakaupoista jo useammaltakin eri merkiltä. Ero vaniljasokeriin on siinä että vaniljajauhe ei sisällä lainkaan sokeria eikä mitään muutakaan, väriltään se on ruskeaa kuten vaniljatangot, ei siis valkaistua. Vaniliinisokerin kehoitan sen sijaan kiertämään kaukaa, sillä kun ei ole mitään tekemistä oikean vaniljan kanssa. Vaniliinisokeri on valmistettu luontaisista aromeista ja muusta teollisesta hötöstä. Luontainen aromi on itseasiassa majavan perärauhasesta saatavaa hajustetta. Tätä luontaista aromia käytetään esimerkiksi jäätelöissä, juomissa sekä makeisissa, myös useissa maustetuissa rahkoissa! Tuotepakkauksiin tämä voidaan merkitä luontainen aromi, luontainen mansikka/vadelma/vanilja-aromi tai vaniljan, vadelman tai mansikan luonnonmukainen aromi.

Kukahan lie alunperin nuo smoothiet keksinyt? En muista että niitä olisi ollut vielä omassa lapsuudessani, juotiinhan silloin toki pirtelöitä, mutta mistä lie lähtöisin sitten tuo varsinainen smoothie villitys. Onneksi tulivat. Itsellä tulee surauteltua smoothiejuomia jos nyt ei päivittäin niin lähestulkoon melkein. Tykkään mieluummin juoda treenin jälkeenkin smoothien (jossa on seassa proteiinia) kuin pelkän protskujuoman.

Lisää reseptejä löydät täältä

Vaniljasmoothie

Ainekset (2 annosta)

2 dl
kreikkalaista maustamatonta jogurttia
1 dl
heraproteiinia ((maustamaton tai vanilja))
2 dl
maitoa
0,5 tl
vaniljajauhetta
1 tl
kanelia
5-6 kpl
jääpaloja
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

sekoita ainekset blenderissä sekaisin pehmeän sileäksi juomaksi ja nauti heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *