Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Ruokatrendi – Unicorn food -wtf?!

Jos luulet nähneesi jo kaiken ruokatrendien saralla niin ehei; avokadopasta, smoothie- ja buddhabowlit ovat olleet ehkä vasta alkusoittoa somen luomista ruokatrendeistä.  Oletko törmännyt vielä #unicornfoodiin? Mistä ihmeestä tässä on sitten kyse? Nyt ei puhuta pelkästään lastenkutsuista joissa yksisarviset ponit seikkailevat kakuissa ja kattauksissa, vaan yksisarvisset ovat yhtäkkiä nuorten aikuisten (erityisesti naisten) paidoissa, sukissa, kännykän kuorissa ja asusteissa ja vielä ruokalautasella?!

Ruokalautasella ja jälkiruoissa herkulliset karkkivärit ilmentävät yksisarvisten maailmaa niin muroissa, paahtoleivissä, smoothiekulhoissa, kuin nuudeleissa ja jäätelöissä. Tämä on musta varsin mielenkiintoinen ilmiö ja trendi, koska ruoka ilmentääkin yhtäkkiä muotia siten, että ruokatrendinä onkin esimerkiksi värit eikä niinkään jokin tietty ruoka-aine? Yksi ilmiön aloittajista on hyvinvointi- ja ruokastylisti Adeline Waugh. Myös New York Times uutisoi tästä erikoisesta ruokatrendistä jo keväällä, kertoen muun muassa kahvilajätti Starbucksin lähteneen mukaan trendiin tuomalla valikoimiinsa Unicorn Frappuccinon.

Unicornfood-trendin tekee mielenkiintoiseksi myös se, että karkkivärejä sinistä, pinkkiä, vihreää ja keltaista pyritään luomaan luonnollisin keinoin eikä keinotekoisillä väriaineilla. Ruoka-aineiden ”värjäämiseen” käytetään muun muassa sinistä spirulinaa, matchaa, punajuurta.

Eikä ruoanlaiton pitäisikään mielestäni olla aina niin vakavaa vaan ihan hauskaa, että tälläinenkin ruokatrendi ottaa valtaa ja luo samalla ajatuksia myös väriaineiden käytön suhteen, että niitäkin voidaan toteuttaa myös luonnollisesti. Vai tiesitkö että yleisesti väriaineena käytetty E 120 on valmistettu punaisista kirvoista? Punaista E 120 väriainetta ruokateollisuus käyttää yleisesti mm. karkeissa, mehuissa, jäätelöissä, tietyissä punaviineissä. (Lähde Wikipedia)

Halusin itsekin kokeilla jotain vastaavaa ja tässä kuvissa mun näkemys unicorn-foodista; nana-ice creamiä, eli pakastettua banaania ja vadelmiä sekä mustikoita soseutettuna. Päällä syötävää hilettä ja kulhossa alla luonnonjogurttia. Tämä ei vielä suoranaisesti saanut mun sisäistä yksisarvista heräämään, mutta hauska oli kokeilla tehdä reseptiä enemmänkin värimaailman kuin ruoka-aineen mukaan.

Instagramissa #unicornfood hakusanalla löytyy kyllä toinen toistaan inspiroivempia ruokia. Annokset ovat kyllä silmäkarkkia upeissa väriloistoissaan. Vai mitä sanotte näistä:

Tallenna

Tallenna

Kommentit (1)

  1. E

    Mulle tuli tosta sun jäätelöstä mieleen slime :’D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *