Trendiherkku: Kukkakaalismoothie

Kukkakaalipitsaa, kukkakaaliwingsejä, kukkakaalimuussia, kukkakaaliriisiä…you name it! Ainakin vuoden pari on kukkakaali taipunut varsinkin terveellisimmissä resepteissä yhteen jos toiseen annokseen aina hieman eri muodossa. Mutta en ehkä ensimmäisenä olisi noin ajatuksen tasolla lähtenyt viemään sitä osaksi smoothieta?! Vai minkälaisia ensireaktioita tämä sinussa herättää??

Ennakkoluulot sikseen! Somen kansainvälisillä näyttämöillä terveysbloggaajat ovat ottaneet kukkakaalin osaksi smoothiereseptejään ja eipä sitä auttanut kuin hieman ehkä jälkijunassa lähteä kokeilemaan itsekin että onko tästä kyseistä raaka-aineesta nyt oikeasti makunsa puolesta moiseen yhdistelmään. Ja mitä mitä… todellakin se toimii! Kukkakaali keitetään siis ensiki kypsäksi ja jäähdytetään (tai jopa pakastetaan, tämähän on varsin helppo tämä saada smoothiesta varsin raikas ja kylmä lopputulos kun sinne sekaan heitetään hieman jäiset kukkakaalit) sekaan sitten omien mieltymysten mukaan niitä lempi marjoja, hedelmiä joilla lopputulos taiotaan. Kukkakaali tekee todellakin lopputuloksesta uskomattoman pehmeän (koostumukseltaan ja maultaan) sekä todella kuohkean.

Ai niin..ja olihan sillä tosiaan jotain terveysvaikutuksiakin 😉 Kukkakaali sisältää runsaasti hyvänlaatuista kuitua edistäen näen suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa, useita B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja kuten kaliumia, mangaania, fosforia, magnesiumia, kalsiumia sekä omega-3 rasvahappoja.

Vadelma-banaani kukkakaalismoothie

  • 2-3 dl keitettyä kukkakaalia
  • 1/2 banaani
  • n 2 dl jäisiä vadelmia
  • ~2,5 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • (1 rkl hamppurouhetta)

sekaisin ja nauti 🙂

Tallenna

Tallenna

Kommentit (2)
  1. todellakin toimii! ihmisllä on niin paljon ennakkoluuloja(kauhistusta)vihannes+smoothie/kakku/leivonnainen yhdistelmästä. onpahan kaupoissa jo vegejäätelöä, leipää ja jogurttia miksei sopisi muuhunkin? oikeasti porkkanaleipä, kukkakaalipizzapohja ja pinaattipuuro on hyvää. mitä mieltä pakastevihanneksista? olen käyttänyt pakastekukkakaalia, ei tulee turhaa keittämistä ja menee nopeammin. lisäksi piltillä on valmis 125g kukkakaalisosepurkki kätevä. hyvä toimiva kombo on myös parsakaali+mansikka. hyvä tapa saada lisää kasviksia ja kevyempää energiasisältöä kun korvaa esim rahkan kukkaalilla. oma lempparivihannekseni. mikä on sinun?

  2. Viime syksynä tuli heitettyä ihan raakaa raastettua kukkakaalia smoothien sekaan, mutta se maistu hieman kitkerältä, jos liikaa laittoi (1dl ei vielä puskenut vihersmoothiesta läpi). Mut tää menee kyllä heti huomenna testiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *