Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Tortillat runsailla kasviksilla!

Alkoi tässä tekemään pitkästä aikaa niin kovasti mieli tortilloja, että eihän siinä auttanut kuin laittaa tuumasta toimeen. Tortillat ovat siitä kivoja syötäviä, että siinä ohessa tulee huomaamattaan syötyä reippaasti myös niitä kasviksia (varsinkin jos perheessä on jäseniä, joilla kasvisten syönti jää vähemmälle tarjoa täytettyjä tortilloja reippaalla kasvistäytteellä. Uskon, että uppoaa!). Jos olet erityisen tarkka hiilareiden suhteen, vielä keveämmän version näistä saa kun käyttää salaatinlehtiä lettuina (esim. cosmoa)

Nämä tortillat täytin vähärasvaisella naudanjauhelihalla, mutta kanasta ja tonnikalasta tulee myös yhtä hyviä! Valmiiden mausteseosten sijaan (jotka muuten sisältävät paljon sokeria, suolaa ja lisäaineita) maustoin jauhelihan mustapippurilla, valkosipulilla, paprikalla ja ripauksella suolaa. Päälle tykkään laittaa reippaasti tulista salsaa – Ohje löytyy täältä

Päälle vielä runsaasti kasviksia oman mieltymysten mukaan: salaattia, tomaattia, paprikaa, sipulia, maissia, papuja, kurkkua, kesäkurpitsaa ym ym!

Kermaviilejä ja ranskankermoja ei tortillat mielestäni kaipaa. Kaupan valmiit guacamolet kannattaa myös jättää sinne hyllylle, ne eivät todellakaan ole ravinteikkaita! Guacamolepurkkien tuoteselosteista selviää, että ne sisältävät vain 1-6% avokadoa ja loput lisäaineita. Guacamolea on niin helppo tehdä itse avokadosta, sitruunanmehusta, sekaan voi laittaa vielä vähän sipulia ja chiliä, so simple!

20150215_113153

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *