Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Top jutut makeannälän litistämiseen!

Lähes jokainen varmasti tietää sen tunteen kun kroppa huutaa jotain makeaa, eikä siinä vaiheessa useinkaan enää riitä muistukset sopivan tasaisesta ateriarytmistä, riittävästä veden juonnista saati tahdonvoimasta. Okei, niistä voi apua olla ennaltaehkäisevästi, mutta aina nämäkään neuvot eivät riitä. Makeanhimon yllättäessä olisi toki hyvä pysähtyä ajattelemaan johtuuko makeannälkä juurikin näiden asioiden puutteesta vai onko taustalla kenties jokin muu syy? Yritätkö tukahduttaa jotain tunnetta hukuttamalla itsesi hetkellisesti mielihyvää tuottaviin juttuihin?

No näistäkin huolimatta ajattelin nostaa esiin jotain vaihtoehtoja jotka voisivat olla sitten jotain konkreettisia juttuja millä voisi sitä makeannälkää nitistää suuren karkkipussin sijaan?

Kokeile taateleita. Ne ovat todella makeita ja useimmiten mieli on jo tyytyväinen parin taatelin jälkeen. Voit buustata vielä kokemusta laittamalla taatelin sisään esimerkiksi maapähkinöitä, jolloin makuaistimus on lähinnä snickermäinen. Toinen hyvä kikka on dippailla taateleita lakritsijuurijauheeseen, näitähän löytyy myös hyvinvarustelluista kaupoista valmiina.

20160526_154927
Taatelit raakasuklaalla ja maapähkinöillä ovat kuin konvehteja. Ohje

Makeanhimoa voi myös hillitä muilla makeilla hedelmillä kuten ananaksella tai viinirypäleillä. Tai hedelmistä voi tehdä vaikka vartaita ja valuttaa pinnalle hieman sulatettua raakasuklaata.

20160414_091625

Myös makea smoothiejuoma voi toimia jäätelön tavoin makeanhimoon. Yksi lemppareistani:

  • Kourallinen pinaattia
  • puolikas avokado
  • kourallinen tuoretta ananasta
  • 2 dl aloevera juomaa
  • kauhallinen vaniljaheraa
  • jäitä

Jos mieli halajaa kuitenkin jäätelöhylle löytyy sieltä tänä päivänä runsaasti myös parempia vaihtoehtoja. Esim Lohilon jäätelöt.

Ja tässä vielä loppuun hyvä kirjavinkki Tunnesyömisisestä. Lisää aiheesta täällä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *