Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Tiina 36 v – kuka mä oon?

20160911_112027Hei kaikki uudet ja vanhat lukijat. Koska teitä on vuoden saatossa tullut paljon lisää ajattelin että tähän väliin olisi hyvä ottaa pitkästä aikaa lyhyt esittely kuka on tää Tiina joka täällä blogin takana kirjoittelee teille Terveellisiä herkkuja. Olen 36-vuotias markkinointialan ammattilainen ja mulle rakas harrastus on keittiössä hääräily, se on tällä hetkellä salin tai lenkkipolun ohella paikka jossa mä pääsen sinne mun omaan zen-tilaan, jossa aivot lepää ja mä saan toteuttaa rauhassa itseäni.

20160911_102423Kotona miehen ja 3,5 vuotiaan Jooa-pojan lisäksi asuu Sumu-kissa joka varsin omapäinen ja herkkä löytökissa. Sumu on ollut meillä jo 12-vuotta eikän tän kissapojan luottamusta ole ollut helppo voittaa. Sumu on huostaanotettu perheestä jossa laiminlyötiin pahasti kaikkia kotieläimiä, siispä sen luotto ihmisiin ei ole kovin korkealla. Pari ensimmäistä vuotta meille tullessaan se asui käytännössä silloisen opiskelukämppämme saunassa. Se tuli esiin vain öisin eikä sitä saanut ottaa syliin saati silittää. Luottamusta on siis kerätty hitaasti mutta varmasti ja nyt tuo hellyydenkipeä kissa haluaisi liimautua syliin aina kuin mahdollista. Sumun ohella löytöeläintalosta meille muutti Huttu-kissa joka ei rähjäisen turkkinsa ja suuren kokonsa puolesta kiinnostanut ketään. Se oli asustanut löytöeläintalossa 1,5 vuotta kelpaamatta kenellekään. Huttu kuitenkin suojeli siellä ollutta Sumu-pentua ja siksi nuo kaksi olivat aika erottomattomat meille tullessaan. Huttu-kissa kirmailee nyt jo vehreämmillä niityillä, mutta Sumu on onneksi vielä virkeä joskin ujompi seuralainen. Eläimet on siis varsin lähellä mun sydäntä.

Jos siis ikinä harkitset eläimen hankkimista tarkista lähialueen löytöeläinkodit, sillä sielä on varsin paljon kotia ja hellyyttä etsiviä yksilöitä odottamassa tulevansa pelastetuksi hyvään kotiin!

20160911_111420
Sumu-kissa tykkää vedestä ja se juo juomavetensä vain suoraan virtaavasta hanasta. Se tykkää myös että turkki kastellaan märäksi jonka jälkeen siitä tulee super pehmeä ja pörröinen 🙂

Sosiaalisen ja iloisen puolen lisäksi minussa on hiljaisuutta rakastava erakkoluonne joka rakastaa yksin omien ajatusten parissa oloa. Ehkä hieman ristiriitaista että tällainen henkilö aloittaa kirjoittamaa blogia, mutta tämä on ollut varsin palkitsevaa kaikin puolin. Tämä blogimaailma veisi todella paljon aikaa ja vaivaa ja töiden ja perheen yhteensovittamisen ohella yritän tehdä parhaani että täällä riittäisi inspiroivaa luettavaa aina aika ajoin.

Kun yläasteella tuli aika jolloin olisi pitänyt tietää mitä musta tulee isona oli mulla ajatuksissa tasan kaksi vaihtoehtoa, kokki ja koska mä pidin suunnattomasti piirtämisestä mua kiinnosti se tyyppi joka suunnittelee tuotepakkauksia ja niiden ulkoasuja. Koska kokin epätavalliset työajat ei hirveesti herättäneet mussa innostusta valitsin toisen vaihtoehdon. Vuosien saatossa olen tehnyt töitä mainosten ja viestinnän tehtävissä ja nyt sitten jo pidemmän aikaa erään yrityksen markkinoinnin parissa. Rakkaus ruoanlaittoon on silti ollut aina osa minua, tykkään testailla ja kokeilla paljon uutta. Myös matkoilla mua kiinnostaa suunnattomasti ruoka, ruokakulttuuri ja paikalliset ruokakaupat ja hallit.

20160910_211010

20160910_150034Mun lapsuudessa leikittiin paljon ulkona ja jotain liikuntaa on aina kuulunut mun elämäntapoihin, mutta ruokavalio oli enemmän retuperällä. Viimeinen herätys oli lapsi joka pakotti opettelemaan tasaiseen ruokarytmiin ja samalla se myös puhdisti ruokavaliota sillä halusin tarjota myös lapselle parasta, tuoretta ja terveellistä ruokaa. Myös iän ja välillä väsyttävän ja hektisen työn puolesta on tullut enemmän kiinnitettyä huomiota siihen mitä ravinto tekee minun hyvinvoinnille. Halusin siis että jaksan touhuta ja tehdä mahdollisimman paljon sekä töissä että vapaa-ajalla. Täällä postaus joissa kerroin kuinka kuitenkin loppupeleissä pienillä muutoksilla on suurin vaikutus.

Elämä on oppikoulu ja myös ravinto ja hyvinvointi on äärimmäisen mielenkiintoinen aihealue josta haluan oppia koko ajan lisää. En siis ole mikään kyseisen alan ammattilainen vaan itse oppinut ja täällä kirjoitetut ajatukset on omasta lähtökohdista kirjoitettuja. Ruokatrendien ohella mua kiinnostaa aivan suunnattoman paljon mindfullness – miten mielettömät voimavarat meissä jokaisessa asuu ja miten ne kaivetaan sieltä esille. Miten kehittää tahtoa, sisäistä voimaa, päättäväisyyttä, sisua, periksiantamattomuutta – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Näillä en tarkoita mitään pakkomielteistä suorittamista tavoitteiden saavuttamiseksi keinolla millä hyvänsä vaan sellaista sielukkuutta joka paistaa silmistä, että tuo tyyppi on sinut itsensä kanssa, sillä on hyvä ja rauhallinen olla ja se pystyy halutessaan mihin tahansa.

20160911_110801
Saku Tuomisen ja Annamari Heikkilän teos Uskonko herättää ajatuksia siitä miten uskomukset vaikuttavat elämäämme ja miten huomaamattamme rakennamme ja noudatamme niitä, vaikka niissä ei välttämättä olisi mitään järkeä. Miksi uskomme että shampoon tulee vaahdota vaikka sillä ei ole mitään tekemistä pesutuloksen kanssa? jne. Korut: rockingenergy.fi

Mä kuulisin mielelläni myös minkälaisia lukijoita siellä ruudun toisella puolella on? Ja juttutoiveita otan edelleen mielelläni vastaan!

RANDOM FACTS ABOUT ME

Lempiyrittini … timjami, kuivattuna sitä tulee ripoteltua keittojen, kastikkeiden ja patojen sekaan

Minulla on kaapit täynnä … kenkiä. Olen parantumaton kenkäfriikki enkä voi sille mitään että kauniit kengät vetävät minua suunnattomasti puoleensa, turhamainen puoleni siis.

20160911_105420Paha tapani… keittiö on kuin räjähdys kun kokkailen keittiössä. Minulla on paha tapa jättää aina kaikki keittiön kaapit auki, joka raivostuttaa kanssa asujiani. Pidän kyllä siististä kodista, mutta silloin kun kokataan kaikki on levällään.

20160911_112530Olen matkustanut… 27 maassa, noin 56 kaupungissa, joista yksi ehdoton lempparini on Hongkong.

Murrosiässä.. kapinoin, värjäsin tukkani siniseksi ja kuljin lökäpöksyissä. Muutin asumaan omilleni 17-vuotiaana.

Luonteeltani olen… kiltti, ystävällinen ja avulias mutta tarpeentullen itsepäinen jäärä ja härkäpää.

Kotona on aina..maljakossa leikkokukkia. koska mä rakastan niitä. Kesällä niitä voi poimia suoraan luonnosta tai kukkapenkistä, talvella turvaudun kaupan valmiisiin.

Listat… mä olen things to do-listojen tekijä. Työkaverit ovat tottuneet että mun pöytä on täynnä muistilappuja joissa on akuuteimmat tehtävät listattuna. Koen hallitsevani tekemättömiä tehtäviä paremmin kuin saan listattua ja vedettyä yli tehtyjä tehtäviä. Hallittu kaaos.

Tallenna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *