Terveellistä jäätelöä

Nice-cream on kyllä tullut jäädäkseen minun elämääni! Koska jäätelökioskit availevat pian luukkujaan ja kauppojen pakatealtaat täyttyvät uusista jättisupermix-sokerirasvalisäainejäätelöpommeista (yksi jäätelöpuikko / -tuutti sisältää helposti 200-300 kcal!) ajattelin nostella tätä vanhaa jäätelöreseptiä taas mieliin. Nice-creamistä kirjoitin jo aiemmin täällä silloin kirjoitin mango-banaani ja vadelma-banaani nice-creamin ohjeet.

Nice-cream on siis jäädytetystä banaanista tehtyä ”jäätelöä”, johon sekaan voi lisätä oman mielikuvituksen mukaan vaikka marjoja tai hedelmiä sekaan, koko homma sekaisin sauvasekoittimella tai blenderissä ja eikun nauttimaan. Tätä herkkua voit syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka joka päivä. Banaani tuo jäätelöön kermaista makua ja koostumusta, marjoista tai hedelmistä saat lisää haluttua makua, jos mieltymyksesi on minttu, mikään ei estä laittamasta sekaan tuoretta yrttiä.

20150323_083511

Taannoin kokeilin tehdä myös snickers-jäätelöä, jolloin jäädytettyjen banaanin sekaan laitoin lusikallisen maapähkinävoita, oijoi, hyvää ( maapähkinävoita löytyy esimerkiksi Amonalta, Urtekramilta ja Meridianilta, jotka sisältävät vain maapähkinää ja suolaa). Tässä kuvassa alla Snickersiä ja päällä vadelma-banaania.

20150411_165224

Tässä kuvassa on nice-creamiä pakastemansikoista ja jäädytetystä banaanista (2 banaania ja 2-3 dl pakastemansikoita), laitoin sekaan vielä pari lusikallista jogurttia, tästä tuli reilut annokset kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Ja oli muuten hyvää. Tässä annoksen päällä on lisäksi lusikallinen Cocovin Supermixiä, kyseessä on siis makea, sokeriton ja lisäaineeton siemensekoitus johon on lisätty sekaan superfoodeja, kuten mehiläisen siitepölyä, kotimaisia marjajauheita ja raakakaakaota. Maku on miellyttävä ja sopii mielestäni sinulle, joka haluaisit kokeilla ja lisätä ruokavalioosi jotain superfoodeja, mutta et tiedä mistä aloittaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *