Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Terveelliset vaihtoehdot juhlapöytään

Kesä on monella täynnä virallisempia ja vähemmän virallisia juhlia; valmistujaisia, illanstujaisia, häitä, ristiäisiä ja niin edelleen. Juhlapöydät ovat meillä suomalaisilla usein varsin perinteisiä ja niissä halutaan kunnioittaa jopa vuosikymmeniä kertyneitä juhlaperinteitä tarjoiluista astiastoihin ja kukkiin saakka. Ja ihan hyvä näin, kannatan itsekin perinteitä ja niitä onkin syytä vaalia. Silti juhlapöytään voi tuoda myös jotain uutta ja erilaista vaikka muutaman tarjottavan osalta. Moni kuitenkin mielellään kokeilee myös hieman erilaisia tarjottavia.

Kokosin tähän alle makeita terveellisempiä vaihtoehtoja juhlapöytään, löytyisikö näistä myös sinulle jotain uutta kokeiltavaa? Lisää reseptejä löydät täältä.

Appelsiini-raakasuklaa maapähkinävoikupit, Ohje

Mikäli juhlapäivälle ei osu hillitöntä hellettä, ovat raakasuklaa maapähkinävoikupit kiva tarjottava jotka maistuvat varmasti suurimmalle osalle vieraista!

20150917_184756

Suklaamuffinssit maapähkinävoisydämellä Ohje

Nämä herkulliset ja mehukkaat suklaamuffinssit ovat helppo valmistaa ja vinkkinä ne voit myös tehdä jo etukäteen, pakastaa ja sulattaa ennen tarjoilua.

20151111_183502

Apple pie, raakakakku Ohje

Raikas raakakakku omenoista yllättää makeudellaan! Keväiseen juhlapöytään sopiva kakku oli muuten myös meidän 3-vuotiaan suosikki! Raakakakun voi valmistaa myös jo pari päivää ennen tarjoilua valmiiksi ja pakastaa. Kakku kannattaa nostaa sulamaan hyvissä ajoin useampi tunti ennen tarjoilua.

20150619_124130Kuningatar raakakakku, Ohje

Mansikka, mustikka ja vadelmat toimivat myös tässä raakakakussa joka on puhtaita makeita makuja täynnä.

20150727_205356

Gluteeniton raikas täytekakku limellä ja kookoksella, Ohje

Gluteeniton täytekakkupohja saa raikkauta limestä. Kakku on myös täysin vegaani ja sen voi täyttää itselle mieluisilla marjoilla tai hedelmillä.

20150508_194128

Uunissa paistettu New York style mango cheesecake, Ohje

Yksi suosituimmista ohjeistani on kevennetty uunissa paistettu juustokakku, eikä suotta. Mehevä kakku sopii hyvin myös juhlapöytään.

20150828_190905

Kommentit (2)

  1. Ninna

    Olisiko sinulla reseptiä vegaaniselle juustokakulle tai vastaavalle?

    • Terveelliset Herkut

      Uunissa paistettavaa vegaanista juustokakun reseptiä olen tässä yrittänyt kehitellä, kun sitä on aiemminkin kysytty!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *