Terveellisemmät snäcksit herkutteluun

Ihanaa, viikonloppu ihan käsillä jo! Kelien kylmettyä tekee enemmän mieli käpertyä sohvan nurkkaan vaikka kivan elokuvan kera. Aika monella kuuluu viikonloppuun jonkin asteinen herkuttelu ja ajattelinkin itse tehdä pienen koosteen mitä kaikkea kivaa pikku suolaista voi napostella ihan niiden perinteisten sipsien sijaan.

Herkkulautanen, tää on ehdottomasti mun ja pojan ykkössetti. Lautaselle voi kerätä herkullisia kasviksia, vaikka hapankorpun paloja joita voi dippailla kermaviiliin tai vaikka kreikkalaiseen jogurttiin tai kaurafraiche-maidottomaan versioon. Vinkkinä et esimerkiksi tuo Urtekramin taco-spice mix toimii dippikastikkeena.

Nää Rinsentan linssikakut maistuu ainakin mulle, mausteena tilli ja ruohosipuli.

Lehtikaalisipsit toimii myös, sillä niistä tulee ihanan rapsakoita snacksejä. Ne valmistuu todella nopeasti (15 minuutissa uunipellillä). Ideana on vain silputa lehtikaali pienemmäksi, isommat ruodot kannattaa poistaa. Tämän jälkeen lehtikaalien päälle pari lusikallista öljyä lehtikaaleja samalla käsillä sekoitellen, jotta öljy tarttuisi mahdollisiman paljon joka puolelle. Lehtikaalit levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja ne maustetaan suolalla (itse lisään pinnalle myös ripauksen cajun-pippuria) sitten 175 asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi.

Hamppufarmin valikoimissa on tosi hyviä hamppusnäcksejä. Löysin vast ikään tämän uutuuden, paahdetut ja suolatut hampunsienemet joita voi syödä sellaisenaan. Nää on hieman pieniä kooltaan kuten kuvasta näkyy. Tykkäsin ripotella esim jogurtin päälle.

Ootko vielä testannut linssisipsejä? nää on myös aika herkkuja, plussaa vähän pienemmästä pussin koosta, toisinaan vähemmän on enemmän.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *