Terveellisemmät ”mokkapalat”appelsiiniraakasuklaalla (vegaani, sokeriton)

Maistuvatko sinulle mokkapalat? Toivoisitko, että kyseistä herkkua saisi terveellisempänä vaihtoehtona? NYT SAA!

Aiemmista postauksistani voit löytää reseptin super helppoihin, kuohkeisiin ja herkullisiin vegaani browniehin, jotka ovat kaiken lisäksi vielä sokerittomia. Browniet ovat erittäin hyviä sellaisenaan, mutta koska kaapissa pyöri Cocovin raakasuklaalevy, päätin kokeilla brownieta vielä raakasuklaa päällisellä. AAAAAAAA, näistä tuli jotain niiiiiiiiiiin hyviä että hävisivät meidän suihin alta aika yksikön! Hoplaa, siis nämähän ovat kuin mokkapaloja. Ainoastaan sokerittomina, vegaanisena ja 10 kertaa parempina!!!

20150126_132751

Vegaanisten sokerittomien brownien ohjeen löydät täältä Kyseisellä reseptillä valmistat vuoan koosta riippuen n. 12-14 brownieta.

Raakasuklaa päällinen on helppo tehdä itsekin (ohje täällä) appelsiinin makua itsetehtyyn raakasuklaaseen saat raastamalla sekaan appelsiinin kuorta, sekä puristamalla sekaan hieman appelsiinin mehua.

Raakasuklaa vs. tummasuklaa

Muutama sananen vielä miksi suosin raakasuklaata tumman suklaan sijaan.  Raakasuklaan valmistuksessa mitään ainesosia ei kuumenneta yli 42 asteiseksi, jotta niiden arvokkaita ainesosia ei tuhottaisi. Raakasuklaa sisältää runsaasti mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia. Eli entsyymejä, vitamiinejä ja ravinteita ei tuhota kuumentamalla. Käytännössä kaikki markkinoilla olevat suklaat, mukaanlukien tummat suklaat, on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi muuttaen alkuperäisten raaka-aineiden vaikutusta kehossamme.

Raakasuklaapäällysteiset ”mokkapalat”

No koska minulla pyöri kaapissa kyseinen levy päätin tällä kertaa käyttää valmista. Päälliseksi sulatin miedossa vesihauteessa yhden Cocovin raakasuklaa levyn, ole varovainen ettei suklaan lämpötila nouse yli 42 asteen, jotta raakasuklaan ominaisuudet eivät häviä. Käytin appelsiininmakuista raakasuklaata, mutta Cocovin valikoimista löytyy myös ainakin minttu ja kahvinmakuinen vaihtoehto. Brownien pinnalle ripottelin paahdettuja kookoslastuja. Yhdestä 60 gramman raakasuklaalevystä riitti päälinen kuuden brownien päälle.

20150126_131304

20150126_132822

Kommentit (7)
 1. Oi, näyttää niin hyvältä! Näytä täytyyki kokkeilla pikimmiten 😉
  Mukava blogi muutenkin, täältä saa paljon inspiraatiota omiinki kokkailuihin! 🙂
  Ihanaa kevättä sinulle! 🙂

  funandhealthylife.blogspot.fi

  1. Terveelliset Herkut
   9.3.2015, 14:18

   Kiitos! Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle 🙂

 2. Kiitos kivasta blogista ja hyvistä resepteistä! Kokeilin kerran vegaani brownieta ja ne olivat todella hyviä. En ottanut ohjetta talteen ja nuo linkit vievät vanhoille sivuille, jotka eivät aukea ainakaan minulle. Voisitko laittaa ohjeen uudelleen?

  1. No googletin sitten vielä kerran ja nyt löytyikin se reseptisi 🙂 näinhän se aina menee… Ja nyt leipomaan!

  2. Terveelliset Herkut
   11.6.2015, 21:16

   Tuossa terveellisten herkkujen ison bannerin alla on välilehti reseptit johon olen koonnut kaikki tekemäni reseptit myös browniet, sieltä pitäisi löytyä toimivat linkit. Valitettavasti jotain linkkejä on vielä varmaan jäänyt kääntämättä (esim facebook sivustolle), mutta yritän korjailla sitä mukaa kun tulee vastaan! Kiva kuulla, että resepti oli mieluisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *