Terveellinen suklaamousse – tofusta!

Tofu on monelle tuttu ainakin wokeista, salaateista ja keitoista. Runsaasti proteiinia sisältävä tofu valmistetaan soijapavuista liottamalla, jauhamalla, keittämällä ja puristamalla tuoretta soijamaitoa. Tofu itsessään on mauton, mutta se imee itseensä helposti makuja. Kaupoissa on saatavilla myös valmiiksi maustettuja tofuja.

Pehmeä maustamaton tofu taipuu myös jälkiruokiin. Valmistin tofusta suklaamoussea. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa, eikä lopputulosta maistaessa uskoisi todellakaan syövänsä tofua!

suklaamousse

20150103_091348

20150103_091424

Ainekset

1 pkt pehmeää maustamatonta tofua

1 tl vanijajauhetta

3-4 rkl raakakaakaojauhetta

1 dl soijamaitoa

3-4 rkl agavesiirappia (voit makeuttaa myös esim. kookospalmusokerilla, hunajalla, banaanilla tai taateleilla)

2 rkl kaakaonibsejä* pinnalle

Sekoita ainekset tehosekoittimella ja ripottele pinnalle kaakaonibsit. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

* Kaakaonibsit ovat kuorituista kaakaopavuista murskattua rouhetta. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi).

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *