Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Täytetyt myskikurpisat

20150308_175546

Täällä taas – takaisin sorvin ääressä! Viime yönä tultiin takaisin kotimaan kamaralle. Aivan huippu rentouttava loma takana ja d-vitamiinivarastot on taas täytetty. Ihanaa kun kevät on täällä edennyt meidän poissa ollessa, pyöräilykelit saadaan taas kunnolla polkaistua käyntiin. Piti käydä jo tänään vähän pihamaatakin katselemassa, kuinka sieltä jo ensimmäiset tulppaanit ovat työntyneet mullan läpi. Jee kevät ja kesä on tulossa!

Mietinkin mitä kivaa reseptiä tarjoaisin tähän viikonloppuun – täytetyt myskikurpitsat. Ihanaa täyttävää ja ravitsevaa lohturuokaa. Täytin kurpitsat jauheliha-tomaatti seoksella ja päälle laitoin ripauksen juustoa. Super herkullista, Myskikurpitsat ovat reilun kokoisia kurpitsoja ja yhdestä kurpitsasta riittää annokset 4 hengelle. Myskikurpitsan maku on hyvin mieto ja se muistuttaa perunaa tai bataatia. Myskikurpitsa sisältää 45 kcal/100g ja sen makrot ovat P 1 g, H 11,7g, R 0,1

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • n. 300-400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa *kasvisversio
  • 3 dl tomaattimurskaa (sokeritonta)
  • 3 tomaattia
  • suolaa, pippuria, timjamia
  • valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli
  • pinnalle ripaus juustoraastetta n. 1 dl

Halkaise kurpitsa pituus suunnassa ja poista siemenet. Keitä kurpitsan puolikkaat kypsiksi reilussa vedessä kattilassa tai paahda uunissa n. 150 asteessa kunnes ovat kypsiä (n. 30-40min). Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu valkosipuli ja sipuli, tomaatit sekä mausteet ja tomaattisose. Koverra kypsistä kurpitsoista hieman kurpitsa osiota pois, jotta saat täytteen mahtumaan. Lisää pinnalle juustoraaste ja käytä vielä uunissa n. 220 asteessa 10-15 minuuttia. Nauti salaatin kera.

* jos haluat tehdä tästä kasvisversion, korvaa jauheliha vastaavalla määrällä soijarouhetta tai papuja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *