Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsoista valmistuu nopeasti täyttävää ja ravitsevaa arkiruokaa. Kesäkurpitsa on tehokas kuona-aineiden poistaja ja tykkään käyttää sitä usein raakana salaatin seassa. Kesäkurpitsa sisältää runsaasti myös kaliumia. Kesäkurpitsa sisältää vaivaiset 19 kcal 100 grammassa, joten se on todella kevyt ja samalla täyttävä kasvis myös keventäjälle. Tällä kertaa täytin kesäkurpitsat jauhelihalla, mutta täytteeksi sopii hyvin esimerkiksi sienet tai tonnikala.

20150119_105715

Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1/2 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 250g jauhelihaa, mausteeksi suolaa ja mustapippuria
  • 2 tomaattia
  • 0,5 dl fetajuustoa

20150119_10134520150119_101410

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Koverra sisusta ruokalusikalla (säästä osa täytteeseen, tai lisää salaatin joukkoon). Ruskista jauheliha, lisää sipuli ja valkosipuli sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Pilko tomaatit pieneksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää täyte kesäkurpitsojen päälle ja ripottele pinnalle fetajuusto. Paista 200c uunissa n. 20min.

20150119_102250

20150119_102554

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *