Syyspäivien lämmittävä myskikurpitsasosekeitto

Kylmenevät syyspäivät ovat tuoneet omalla kohdallani ainakin kaipuun keitoista. Viime vuonna tutustuin ensimmäistä kertaa myskikurpitsaan ja voin lämpimästi suositella tätä mietoa pehmeän makuista kurpitsaa sinullekin! Katso aiempi reseptini täytetyt myskikurpisat täältä. Olen tehnyt tätä kyseistä sosekeittoa sekä ilman kookosmaitoa, että kookosmaidon kera ja molemmilla tavoilla se on hyvää. Kookosmaidon kera keiton koostumuksesta tulee hieman kermaisempi ja ruokaisempi. Koska pidän myös kovasti chilistä pilkoin sekaan yhden vihreän chilin tuomaan hentoa tulisuutta keittoon.

Myskikurpitsan kuori on melko paksua ja tykkäänkin leikata sen terävällä veitsellä, kuorimaveitsen sijaan. Kurpitsan sisältä paljastuu myös siemeniä, jotka kannattaa ottaa talteen ja paahtaa pannulla rapean rouskuviksi, nämä tuovat hyvää lisämakua ja rakennetta keiton päällä. varo kuitenkin niiden palamista (minä lisäsin tilkan öljyä ja suolaa siementen sekaan).

Myskikurpitsa kannattaa lohkoa ja keittää vedessä tai paahtaa uunissa kypsäksi, uunissa paahtaminen tuo siihen vielä lisää pähkinäistä makua. Kypsynyt myskikurpitsa soseutetaan ja lisätään mausteet ja tilkka vettä/kookosmaitoa sen mukaan kuinka paksua koostumuksesta haluat.  Tämän jälkeen voi keiton antaa vielä porista pannulla hetken, ennen syömistä.

Keiton lisukkeena meillä oli tätä superhelppoa gluteenitonta siemennäkkäriä (varoituksen sana, tähän jää koukkuun!) jonka sekaan tykkään nykyisin laittaa pari ruokalusikallista kuivattua nokkosta, toimii mielestäni älyttömän hyvin!

20150913_163748

20150913_163813

Syyspäivien pehmeä myskikurpitsasosekeitto

  • 1 Myskikurpitsa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 vihreä chili
  • ripaus timjamia
  • (1 tölkki kookosmaitoa)
  • pinnalle paahdettuja myskikurpitsan siemeniä
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *