Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Syö paljon marjoja ja hedelmiä!!

Siis nyt alkaa se mun lempiaika, nimittäin kotimaisia marjoja alkaa pikkuhiljaa saamaan torilta ja pian myös metsistä. Ne on niin parhaita ja niitä kyllä meinaan syödä niin paljon kuin vain jaksan ja vähän joka välissä!

Syötkö sinä marjoja päivittäin? Kannattaisi! Kotimaiset marjat ovat puhtaimmillaan superfoodia, joita ei kerta kaikkiaan voi nauttia liikaa. Marjojen vaikutusta meidän terveyteen on tutkittu paljon ja runsaalla päivittäisellä marjojen syömisellä on muun muassa todettu ehkäisevän haitallisten suolistobakteerien kasvua ja maksan rasvoittumista. Marjojen syönti estää myös influenssa- ja herpesviruksen toimintaa, ylläpitää verisuonten terveyttä, lievittää limakalvo-oireita ja ehkäisee aikuistyypin diabetesta sekä virtsatientulehduksia.

Marjojen syönti alentaa myös korkeaa verenpainetta. Ja jos haluat alentaa erityisesti kolesteriarvojasi syö silloin erityisesti vadelmia, mansikkaa ja lakkoja. Marjat suojaavat sydäntä ja torjuvat vanhenemisen merkkejä.

(Lähde: Huippukuntoon.fi, Satokausikalenteri, Terve.fi)

Paitsi että marjat ovat juuri parhaimmillaan nyt sellaisenaan niin itse työnnän niitä kyllä niin smoothien joukkoon, puuron päälle, salaatteihin. Tässä lisää vinkkejä:

Herkku hedelmälautanen ja kylkeen raikas sitruunadippi

Marjaisa pizzabrownie

Marinoidut mansikat ja chia-suklaavaahto

Marjoja puuron päälle, ja paljon! Lisäksi kreikkalaista jogurttia/rahkaa ja hedelmäsosetta. Tähän ei kyllästy koskaan!

Nyt kesällä jos koskaan kannattaa huolehtia riittävästä nesteytyksestä, lisää vesipulloon pari sitruunan, appelsiinin lohkoa sekä tuoretta minttua!

Tallenna

Kommentit (1)

  1. Veera Junnila

    Mä voisin melkein elää pelkästään marjoilla ja hedelmillä! Sekä kasviksilla! Rakastan kaikkea tuoretta ja etenkin klementiinit, kiiwit ja kirsikat on jatkuvassa kulutuksessa meillä kotona. Nam!
    https://veeramatilda.blogspot.fi/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *