Sushidonitsit wappuun!

Mulla jää nykyisin aivan liian vähän aikaa seurata ruokablogeja tai -ohjelmia, mutta tähän seuraavaan ruokatrendiin ei ole voinnut olla törmäämättä ainakaan Instagramin puolella. Oikeastaan koko kevään ruokatehtailijoiden lautasilla on voimakkaasti pyörinyt ohjeita erilaisista donitseista ja sushidonitsit ovat yksi ehkä kekseliäin toteutus. En siis osaa sanoa kuka lienee tämän tredin aloittajana, mutta ihan vain #sushidonut tägillä löytyy  kyllä Instagramista tuhansia ja tuhansia toinen toistaan hienompia toteutuksia. Ja jos johonkin niin ainakin vappupöytään tai brunssille nää sopivat mielestäni paremmin kuin nenä päähän!

Täällä ohjeeni sushin tekemiseen.

Sushissa tärkeä elementti on ehdottomasti riisi! Joten valitse oikeaa sushi riisiä ja huuhtele riisi hyvin jotta siitä huuhtoutuu ylimäärinen tärkkelys pois. Tämän jälkeen valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Donitsit muotoituvat helposti käyttämällä apuna donitsivuokaa, toki ne voi muotoilla myös käsin. Pinnalla käytin kylmäsavulohta, kurkkua, punasipulia, avokadoa ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Sekoitin lisäksi wasabia kaurafraicheen, suolan kera, josta laitoin donitsien päälle nokareet. Kuten sushin kanssa yleensäkin kannattaa niiden ohella kannattaa tarjota soijaa.

Juomaksi vappuun soveltuu hyvin mikäs muu kuin aito samppanja. Alexandre Bonnet Perle Rosé -samppanjan pakkaus on ruotsalaisen muotisuunnittelijan, Ida Sjöstedin, suunnittelema herkkä ja keväisin kukin koristeltu lahjapakkaus.

*Alexandre Bonnet Perle Rosé -samppanja saatu blogin kautta.

Tallenna

Kommentit (4)
 1. Nyt ei voi kyllä sanoa kuin VAU!!

  1. Terveelliset Herkut
   24.4.2017, 10:42

   kiitos 🙂

 2. Outi Karita
  27.4.2017, 13:43

  Ihan mielettömän kauniita kuvia ja sushidonitsit hauska ja herkullinen idea 😋

  1. Terveelliset Herkut
   27.4.2017, 15:50

   Kiitos Outi 🙂 ja ihanaa vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *