Superhelppo lakritsa-taateliherkku!

Kuten pidempään blogin äärellä pyörineet lukijat jaksavat muistaa mun resepteissä toistuu ehdottomasti helppous ja nopeus! Ja miksei, tiedän, että itse itseni ohella siellä ruudun toisella puolella on paljon kiireisiä lukijoita jotka haluavat syödä terveellisesti, mutta nimenomaan helposti ja nopeasti. Siksipä jälleen jakoon hyväksi todettu pieni makea herkkupala jakoon, jolla taatusti se makeanhimo talttuu ja nopeasti.

Kauppojen hevi-hyllyiltä löytyy nykysin (jopa niistä pienemmistä marketeista) tuoreita taateleita ja yks jos toinenkin on varmasti törmännyt ainakin tähän kuvissa näkyvään pahvirasiaan? Taatelithan on aivan supermakeita ja tykkään käyttää niitä makeuttamiseen myös leivonnassa ja erityisesti raakaleipomusten kanssa. Ne kun ovat samalla ihanan tahmeita ja toffeisia niin niillä saa sidottua myös aineikset hyvin yhteen. Mutta tällä kertaa unohdetaan sen suurempi valmistus ja dippaillaan taateileita suoraan raakalakritsijauheeseen*. Ehkä aavistuksen outo yhdistelmä, mutta silti niin toimiva!! Ainakin tällaiselle salmiakin ja lakritsin ystävälle pelittää ihan huolella. (Ja jos nyt jostain ihmeen syystä tää ei vielä sytyttänyt niin kokeiles dippailla taateleita raakakaakaojauheeseen tai kuten itse tykkään laitan taatelin sekaan pari paahdettua mantelia/pähkinää niin täähän menee ihan snickersistä!). Nämähän on tosiaan niin makeita et herkkuhetkeen riittää hyvin pari taatelia.

*Raakalakritsijauhe on jauhettua lakritsijuurta joka itsessään on jo todella makeaa ja herkullista! Lakritsijuurijauhe ja raakalakritsijauhe eroavat toisistaan voimakkuudeltaan. Lakritsijuurijauhe on kuivattua ja jauhettua lakritsijuurta. Raakalakritsijauhe on lakritsijuurta, joka on höyrystetty voimakkaaksi lakritsisiirapiksi, joka edelleen kuivataan ja sen jälkeen jauhetaan – ja näin siitä tulee raakalakritsijauhetta. Raakalakritsijauhe on sekä maultaan että tuoksultaan huomattavasti voimakkaampaa kuin lakritsijuurijauhe. Lisäksi sen maku on hieman salmiakkimainen ja makea, tuote ei sisällä lainkaan sokeria.

 

Tallenna

Kommentit (5)
 1. Ei vitsi, namnam nam noi taatelit on ihan parhaita, tälläkin hetkellä niitä jääkaapissa. Täytyykin mennä napsimaan muutama <3

  Ihanaa pääsiäistä!
  Mun blogissa videota mun tän hetken lemppari aamupalasta <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/lemppari-aamupala-talla-hetkella-video.html

 2. Ootko nähnyt; noita taateleita saa ihan valmiissa pussissa kaakaojauheella tai lakritsijauheella päällystettyinä! 🙂 K-kaupasta ainakin. Molempia oon testannut, ja lakuversio vei kyllä 6-0..nam! 😀

  xx

  http://rosanna-m.blogspot.fi

  1. Terveelliset Herkut
   19.4.2017, 08:32

   Joo olen näitä nähnyt, mutta en ole ostanut. Taatelit näyttivät aika pieniltä (kuivattuja?) ja tykkään enemmän näistä pahvilaatikoissa olevista pehmeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *