Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Super vanilja-mustikkasmoothie ja muut mustikkareseptit!

Nyt on kuulkaas pakkasessa reilusti mustikkaa ja sitä onkin tullut syötyä tässä viimeiset pari viikkoa lähes päivittäin, aamupalalla ja välipalasmoothiessa. Tästä viimeisimmästä onkin muodostunut mun lempparivälipala viime aikoina (huomautuksena, että toimii äärimmäisen hyvin myös vaihtamalla mustikat mansikoihin) lisänä vielä muita toimivia mustikkareseptejä muille mustikan ystäville! Mustikkasesonki on edelleen käynnissä, joten vielä ehdit jos et jostain syystä ole ehtinyt vielä säilömään mustikoita talven varalle.

Mustikka-vaniljasmoothie

  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl Alpron mustikkajogurttia
  • reilusti  (2-3 dl) mustikoita
  • 1 scoop vaniljanmakuista herajauhetta*
  • 1,5 dl Alpron vaniljanmakuista soijamaitoa
  • jääpaloja

*Heraproteiini on tutkitusti yksi parhaista proteiinin lähteistä. Mitä sitten on heraproteiini? Heraproteiinia syntyy maidon valmistuksen yhteydessä. Herasta on poistettu kaseiini ja tästä syystä se soveltuu siis suurimmalle osalle niistä ihmisistä jotka muuten saavat ongelmia tai vatsanväänteitä maitotuotteista. Valitessasi heraproteiinia kannattaa ostaa laadukas tuote, jossa on korkea proteiinipitoisuus ja rasvan ja laktoosin määrät taas alhaisia.

Heraproteiini ei missään nimessä ole välttämätön lisä ruokavalioon. Jos syöt monipuolisesti, mutta jos haluat hyvän laadukkaan proteiinilisän tukemaan treenaamistasi ja auttamaan palautumisessa (tai vaikkapa painonpudotuksen tueksi) on syytä silloin miettiä olisiko heraproteiinista sinulle hyötyä. Heraproteiinia on saatavilla useilta eri valmistajilta, se mihin tuoteselosteessa kannattaa kiinnittää huomiota on heraproteiinin määrä, sisältääkö tuote sokeria ja makeutusaineita.

Heraproteiinit voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan:

1. Heraproteiinikonsentraatti on yleisin heraproteiinivalmiste. Se on yleisin jo edullisimman hinnankin tähden. Konsentraattiin jää valmistusmenetelmän tähden jäänteitä maitorasvasta ja -sokerista. Heraproteiinikonsentraatin proteiinipitoisuus on noin 75–80 %.

2. Heraproteiini-isolaatti on pidemmälle ja tarkemmin jalostettua heraproteiinia, jossa on pyritty poistamaan kaikki ylimääräinen rasva ja maitosokeri. Heraproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on noin 80–92 %.

3.  Hydrolysoitu heraproteiini. Hydrolysoinnissa heraproteiinin rakenne on hajotettu edelleen, jolloin proteiini on huomattavasti nopeammin imeytyvää. Hydrolysaatti voidaan valmistaa joko konsentraatista tai isolaatista.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Helppo proteiinivaahto (sokeriton)

Gluteeniton mustikkapiirakka

20160719_161454

Mustikkainen tonnikala-halloumsalaatti

Kuningatar smoothie bowl

20150202_120309

Kommentit (2)

  1. Smettis

    Löysin vasta blogisi ja vitsit miten hyviä reseptejä, monikin niistä menee pikapuolin testiin ^_^ Mahdollisesti olet aiemmin jo kertonutkin, mutta minkä merkin heraproteiinia käytät/suosittelisit?

    • Terveelliset Herkut

      On tullut vuosien varrella kokeiltua useita eri heraproteiineja. Kotimaisilta toimijoilta löytyy hyviä puhtaita luomuheroja (esim Foodin, Fast Natural ja Puhdistamo), maustettujakin, nämä toimii erinomaisesti leivonnassa, smoothien joukossa ja jälkkäreissä. Oon huomannut että sekoittuvuus ei välttämättä näissä ihan paras (jos haet pelkkää treenin jälkeistä palkkaria) niin sitten kannattaa hakea vinkkiä esim Fitnesstukun tms puolelta ja katsoa mitkä siellä myydyimpiä heroja siellä, mitä arvosteluita saaneet. Itse oon tykännyt esim Optimum Nutriotinin tuotteista. Tässä vielä tietoa eri heraproteiinilaaduista:

      1. Heraproteiinikonsentraatti on yleisin heraproteiinivalmiste. Se on yleisin jo edullisimman hinnankin tähden. Konsentraattiin jää valmistusmenetelmän tähden jäänteitä maitorasvasta ja -sokerista. Heraproteiinikonsentraatin proteiinipitoisuus on noin 75–80 %.

      2. Heraproteiini-isolaatti on pidemmälle ja tarkemmin jalostettua heraproteiinia, jossa on pyritty poistamaan kaikki ylimääräinen rasva ja maitosokeri. Heraproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on noin 80–92 %.

      3. Hydrolysoitu heraproteiini. Hydrolysoinnissa heraproteiinin rakenne on hajotettu edelleen, jolloin proteiini on huomattavasti nopeammin imeytyvää. Hydrolysaatti voidaan valmistaa joko konsentraatista tai isolaatista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *