Suolapalat uuteen vuoteen

 

Uuteen vuoteen kuuluu ehdottomasti naposteltavat suolapalat. Tässä yksi kiva vinkki. Voit käyttää pohjalla kaupasta löytyviä ruis-tai kaurasipsejä, nappeja tai vaikka siemennäkkäriä. Tässä ohjeessa käytin Oulaisen jälkiuunilastuja, makuna kynsilaukka. Tosin pieni harmitus näihin liittyen että vaikka maku näissä oli hyvä niin ostamani pakkaus oli melkoista silppua josta oli aika mahdotonta löytää edes nämä kuvissa näkyvät (EHJÄT) palaset, muut olivatkin enemmän tai vähemmän jyrän alle jääneitä  kynnen kokoisia palasia. Nooo mutta loput tulikin dippailtua suoraan sitten itse tuohon tahnaan!

Päällä käytetty muikun mätiä, voit vaihtoehtoisesti käyttää myös esimerkiksi lohen mätiä.

Uutena vuotena on kiva herkulla pienillä sormisyötävillä suolaisilla paloilla
Täytteessä on käytetty perus smetanoiden ja ranskankermojen sijaan kaurapohjaista creme fraichea.

Käytin Oatlyn kaurafraichea tässä tahnassa ja jos et vielä ole kokeillut niin kyseessä on kaurapohjainen ”ranskankerma” ilman kermaa. Koostumus ja käyttötapa siis aivan sama, kaurafraiche sisältää 15% rasvaa, josta vain 6,4% on tyydyttynyttä. Vertailun vuoksi perus ranskankerma sisältää lähes 30% rasvaa josta tyydyttyneitä rasvahappoja lähes 20%. Tuote sopii hyvin myös lämmitettyihin ruokiin, kokeile esim sosekeittoon.

Muikunmäti viimeistelee kalaisat suolapalat

Suolapalat uuteenvuoteen

Ainekset

2 dl
kaurafraiche (Oatly)
1,5 rkl
sitruunan mehua
100 g
kylmäsavulohta (pieneksi pilkottuna)
1 rkl
sinappia
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
2-3 rkl
tilliä (hienoksi pilkottuna)
1 pkt
Oulainen jälkiuunilastu, kynsilaukka
pinnalle
100 g
muikunmätiä
1 rkl
tilliä (hienonnettuna)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sekoita kaurafraichen sekaan pieneksi pilkottu sipuli, tilli ja kylmäsavulohi. Lisää sitruunan mehu, mausteet sekoita ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Lusikoi lastujen päälle ja lisää pinnalle muikun matiä sekä tilliä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *