Terveellistä suklaata herkkusuille!

raakasuklaa

Mikä sopisikaan paremmin tähän aloitukseen kuin suklaa? Sehän sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen? -Eikös tämän blogin nimi olekaan TERVEELLISET herkut? No joo, kyllä. Jokainen ymmärtää sanan terveellinen omalla opitulla tavallaan, toiselle se on vähäkalorinen, toiselle vegaaninen, toiselle vähähiilihydraattinen, gluteeniton jne jne jne. Minulle terveellinen on mahdollisimman luonnollisesti valmistettu, vähän lisä- ja säilöntäaineita sisältävä ruoka. Tähän tullaan varmasti jatkossa vielä palaamaan, mutta koska haluan päästä jo asiaan, eli suklaaseen, niin ajattelin esitellä tähän alkuun yhden mielestäni terveellisen herkun, eli raakasuklaan.

Raakasuklaan valmistustapoja on satoja, eikä valmistaminen ole todellakaan vaikeaa. Ideana on, että mitään aineisosia ei kuumenneta yli 42 asteiseksi, jotta niiden arvokkaita ainesosia ei tuhottaisi. Tiesitkö, että raakasuklaa sisältää runsaasti mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia? Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista, sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.

Perus raakasuklaan valmistukseen tarvitset esimerkiksi seuraavat aineet

2-3 rkl Raakakaakaojauhetta

1 dl Kaakaovoita

2-3 rkl (mausta riippuen) makeutukseen jotain näistä esim. agavesiirappia, kookospalmusokeria, vaahterasiirappia, hunajaa ja steviaa. Itse suosin kahta ensimmäistä.

SIINÄPÄ NE! kolmella raaka-aineella voit valmistaa jo itse raaksuklaata! Jos haluat hifistellä voit lisätä sekaan kookosöljyä, lucumaa, macaa, goji-marjoja, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, raastettua appelsiininkuorta, pähkinöitä, siemeniä ym ym.

Kaakaovoi sulatetaan vesihauteessa varoen, jotta lämpötila ei nouse yli 42 asteeseen. Joukkoon sekoitetaan raakakaakaojauhe ja maketusaineet. Tarkkoja mittoja on vaikea sanoa, mutta seos kannattaa jättää melko löysäksi. Maista ja lisää jotain ainesosaa mitä kaipaat. Lisää seos silikoonimuotteihin tai esim. leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita pakastimeen kunnes seos on jähmettynyt. Nauti.

raakasuklaa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *