Spelttimuro raakasuklaapalat

Mä en oo kummoinen muronsyöjä ja oon oikeestaan kiertänyt sen hyllyn kaukaa jo pidemmän aikaa (mitä nyt lapselle sieltä tulee välillä joku muropaketti hankittua), mutta nyt noin mielenkiinnosta tuli katsottua paketteja ja tuoteselosteita vähän tarkemmin läpi ja käsiin osui tämä SunSpeltin valmistama speltti muropaketti. Sisällysluettelo näyttää varsin lyhyeltä: Luomu spelttitäysjyväjauhoja ja himalajan kristallisuolaa (0,9%). Tuote on lisäksi täysin lisä- ja säilöntäaineeton. Maistuu ainakin allekirjoittaneelle, esimerkiksi kauramaidon kera!

Speltti ei ole gluteeniton, mutta se soveltuu monelle muutoin viljoista oireita saaville. Ja itse ainakin pystyn sitä nauttimaan ilman vatsanväänteitä, tosin maltti on valttia tässäkin. En itse syö spelttiä päivittäin joten oma herkkä vatsani kestää sitä aika ajoin pienempinä annoksina. Tämä oikeastaan selviää vain kokeilemalla (mikäli sinulla ei ole todettu keliakiaa). Speltti on vehnälle sukua oleva vilja. Verrattuna vehnään speltin proteiinipitoisuus on suuri, se sisältää runsaasti kuitua, sinkkiä, fosforia ja tiamiinia. Speltti sopii myös usealle FODMAP ruokavaliota noudattaville, sillä se sisältää vähemmän lyhytkestoisia hiilihydraatteja mitä muut viljat, joka muuten voi aiheuttaa syömisen jälkeen turvotusta ja vatsakipuja.

Teki mieli tässä herkutella vähän suklaalla ja innostuin kokeilemaan spelttimuroja yhdessä raakasuklaan kanssa. Tosi nami ja herkku yhdistelmä. Suosisttelen kokeilemaan. Mulla sattui olemaan valmiina kaappissa yksi Foodinin raakasuklaapatukka jonka sulatin vain vesihauteessa (tässä kannattaa olla tarkkana ettei lämpötila nouse yli 45 asteen, sillä sitä kuumemmissa asteissa raakasuklaan hyvää tekevät ainesosat eivät vaikuta enää yhtä hyvin).

n. 40g raakasuklaapatukka tai 40g raakasuklaamassaa

n. 2 dl spelttimuroja

Murot kannattaa levittää ensin lautaselle tai vuokaan jonka jälkeen raakasuklaan valmistus/sulatus. Sulanut raakasuklaa kaadetaan ohuena nauhana murojen päälle ja nostetaan hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jonka jälkeen sitä voi napostella sellaisenaan. Muutama pala toimii makean nälän taltuttamiseen. Itse raakaasuklaamuroja kannattaa säilyttää jaakaapissa kannellisessa astiassa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *