Sokeriton FUDGE (vegaani)

Se on perjantai ja karkkipäivä?! Tänään tarjoan viikonlopun herkkusuille reseptin herkulliseen fudgeen, eli toffeeseen. Tämä herkku on lisäksi sokeriton ja täysin vegaani. Valmistus tapahtuu perin simppeleistä aineisosista ja on nopea tehdä.

20150130_132523

Ainekset

  • 1/2 dl maapähkinävoita (sokeriton)
  • 1 iso banaani
  • 1 tl vaniljauutetta – tai jauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl kookosvoita, tai sulatettua kookosöljyä
  • 2 tl kookospalmusokeria tai vaahterasiirappia

 

Sekoita kaikki ainekset sileäksi massaksi blenderissä. Laita seos pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan, tai muotoile käsin kahdeksi suklaapatukan kokoiseksi pötköksi (tai pieniksi palloiksi) ja pakasta kunnes patukoista tulee tarpeeksi tiiviitä. Leikkaa pieniksi palasiksi. Nämä ovat aika tuhtia tavaraa ja vievät varmasti makeanhimon. Säilytä palasia pakkasessa. Seos on maapähkinävoin koostumuksesta riippuen löysää tai kovempaa. Jos seosta on vaikea muotoilla laita hetkeksi pakkaseen ja muotoile hieman jäähtyneenä.

20150130_132635

Kommentit (5)
  1. Voiko tämän makua verrata kaupassa myytäviin fudgeen? Tai kermasta keitettyyn fudgeen.;) onko maku siis toffeen kaltainen. Blogisi on ihanan innostava ja reseptejä on kiva kokeilla helppojen ohjeiden vuoksi. Nam!:)

    1. Terveelliset Herkut
      2.3.2015, 08:09

      Hei Fisu, ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Kaupassa myytävät fudget ovat oman kokemukseni mukaan aika kovia ja jopa sitkeitä, sellaista koostumusta näistä ainesosista ei saa. Sanoisin koostumusta kinuskiseksi, mutta ei sitkaaksi 🙂 vaikea kuvailla 😉

  2. Sanna Kurikkala
    22.4.2017, 08:39

    Kookosvoita tai öljyä en voi tyttäreni allergian takia käyttää, mutta vegaanius ei ole pakollista. Mitä suosittelisit kokeilemaan sen sijasta. Hassalpähkinä tai saksanpähkinäkään eivät sovi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *