Simppelit ohjeet kuinka syödä terveellisesti

20160526_14011020160619_195108

Kesälomien loppuessa syksyllä koittaa vähän sama ilmiö mediassa kuin tammikuussa, lööpit ja lehtien kannet huutavat vinkkejä kuinka pääset eroon kesälomakiloista, miten milläkin dietillä pääset nopeasti eroon kesälomapöhöstä ja niin edelleen. Lyhyiden dieettiohjeiden sijaan ajattelin koostaa niitä peruselementtejä jotka ovat minua auttaneet syömään terveellisesti läpi vuoden näkemättä sen suuremmin enää vaivaa asian eteen. Valmiiksi suunniteltujen aterioiden ja ruokalistojen sijaan nämä perusoivallukset ovat muuttuneet jo siinä määrin rutiineiksi että en koe ruokien syömistä ja suunnittelua mitenkään vaikeaksi ja monimutkaiseksi saati mahdottomaksi. Homma lähtee päätöksestä; Päätä ryhtyä syömään terveellisesti! SInä pystyt siihen,

 • Pidä ateriat yksinkertaisina. Syö monipuolisesti puhdasta ruokaa joka sisältää proteiineja, hiilihydraatteja, rasvoja sekä kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

 • Aloita niistä helpoista raaka-aineista joista oikeasti pidät, älä yritä väkisin syödä terveellisiä raaka-aineista mistä et pidä vaan aloita pikkuhiljaa ja laajenna ruokavaliotasi kun makuaistisi tottuu puhtaisiin makuihin. Pyri suosimaan niitä raaka-aineita mitkä ovat milloinkin sesongissa, sillä silloin niiden ravinteet ja maku ovat parhaimmillaan.

 • Syö säännöllisesti 3-4 tunnin välein, älä turhaan odota kiljuvaa nälkää vaan syö juuri ennen sitä.

 • Syö kunnollinen täyttävä aamiainen.
 • Älä tuo kaappeihin turhia houkutuksia, ne taatusti alkavat sieltä kummittelemaan

 • Älä pelkää turhaan hyviä rasvoja! Pähkinät, siemenet, avokado, öljyt kuuluvat osaksi terveellistä ruokavaliota. Kehosi tarvitsee myös rasvoja ja ne pitävät sinut hyvin kylläisenä

 • Vaikka et jaksaisikaan pitkälle suunniteltuja ateriakokonaisuuksia pidä huolta, että kaapistasi löytyy ensimmäisen kohdan raaka-aineita helposti ja nopeasti.

 • Juo riittävästi vettä! Nestevaje väsyttää ja voi tuntua usein nälkänä vaikka kehomme viestiikin janosta.

20160628_17105920160526_154924

Tallenna

Kommentit (2)
 1. Hyviä vinkkejä! Jos joskus tekee mieli jotain makeaa, niin itse suosin 90% tummasuklaata, jota otan pari palaa. Myös viinirypäleet vievät makeanhimon hyvin pois! 😊 Välillähän saa ja pitää myös herkutellakkin 😄.

  1. Terveelliset Herkut
   17.8.2016, 13:15

   juuri näin! kiitos vinkeistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *