Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Salaatteja juhannukseen!

Ihanaa juhannusta sinulle! Omalla kohdalla siihen ei mitään erityistä kuulu, yhdessä oloa, rentoilua ja ulkoilua vähän säiden mukaan! Pereinteisen juhannuskimpun käyn kyllä keräilemässä niittykukista – satoi tai paistoi!

Salaatit kuuluvat varmasti suurimmalla osalla grillailujen oheen tai kesäpöytään?! Tässä vinkkejä toimivista salaateista joilla saa varmasti vaihtelua perinteiseen! Jos teet suuren määrän salaattia säilyy se usein paremmin lasi- tai posliinikulhossa kuin muovikipossa. Itse suosin laakeita kulhoja, koska tällöin myöskään salaatti ei pääse vettymään yhtä helposti. Laita sekaan rohkeasti hedelmiä, marjoja, yrttejä tuomaan makua ja vaihtelua. Salaatin sekaan voi myös grillailla esimerkiksi ananasta tai halloumjuustoa, tai kasviksia. Herkullista juhannusta!

Tonnikala-halloum-salaatti mustikoilla

Savusiikasalaatti ananaksella

Salaatin voi valmistaa laakealle astialle myös ruoka-aineittain lohkoiksi, jolloin jokainen ruokailija voi vapaasti kerätä siitä sopivan verran eri aineksia omalle lautaselleen. Tässä salaattisekoitusta paahdetuilla kurpisansiemenillä, lisäksi minitomaatteja, vesimelonia, viinilehtikääryleitä, paistettua kanaa ja kananmunalohkoja.

Savulohisalaatti puolukoilla ja paahdetuilla omena- ja paprikalohkoilla

Salaattia kahdella tapaa/ jauhelihalla tai papu/halloumilla

Mansikkainen kanasalaatti

Tallenna

Kommentit (1)

  1. Veera Junnila

    Joka ikinen noista näyttää ihan sairaan hyvältä! Sinun blogista saa aina niin paljon inspiraatiota ruuan tekemiseen 🙂
    https://veeramatilda.blogspot.fi/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *