Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Ruusuvedellä terästetty smoothie bowl

20160101_102422

20160101_102345

Hyvää uutta vuotta 2016! Tämän vuosi startataan smoothie bowlilla, jonka valmistin aamiaiseksi uuden vuoden kunniaksi. Raikas avokadosta, kiivistä ja omenasta koostuva lusikoitava smoothie saa lisää makua ruusuvedestä.

Ruusuvesi on nimensä mukaisesti ruusun terälehdistä uutettua vettä, jota voidaan käyttää erilaisiin jälkiruokiin (kakut, hedelmäsalaatit, jäätelöt, smoothiet jne) tuomaan hienostunutta ruusun makua. Ruusuvettä olen ostanut täältä Jyväskylästä Aasia kaupasta, ruusuvettä myyvät myös ainakin Punnitse & Säästä, Ruohonjuuri, jopa hyvin varustellut marketit). Ruusuvesi maksaa parisen euroa ja on varsin riittoisaa. Ruusuvettä voidaan käyttää myös kauneuden hoidossa esim. kasvovetenä.

Kiivin sesonkiaika on parhaimmillaan, edulliset kiivit sisältävät paljon c-vitamiinia, kaliumia ja kuitua, se soveltuu myös ärtyvästä suolesta kärsivien ruokavalioon.

Avokadoista saat paljon hyviä rasvoja, pehmeän makunsa ansiosta ne maistuvat myös useimmille ja saavat lopputuloksestakin ihanan kermaisen pehmeän. Laitoin sekaan myös omenaa, tuomaan hivenen kirpeyttä ja raikkautta lopputulokseen. Koska halusin lopputuloksesta lusikoitavan laitoin vain vähän nestettä, tällä kertaa matelimaitoa ja hieman jäitä.

Kannattaa suosia ruokavaliossa myös pähkinöitä tai siemeniä. Hyvän rasvan lisäksi ne sisältävät mm. mineraaleja, antioksidantteja ja E-vitamiinia, kuitua ja proteiineja. Omassa smoothie bowlissani on tällä kertaa pistaasipähkinöitä. Pistaasipähkinät sisältävät paljon proteiinia, kuitua, kaliumia, tiamiinia, B-6-vitamiinia, kasvisteroleita sekä erittäin runsaasti antioksidantteja.
Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa, jossa tutkittavat saivat 20 prosenttia energiastaan pistaasipähkinöistä, koehenkilöiden hyvä HDL- kolesteroli nousi 26 prosenttia ja huono LDL-kolesteroli laski 14 prosenttia. Lisäksi pistaasipähkinöiden runsas antioksidanttipitoisuus suojaa elimistöä haitallisilta vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. (Lähde: Huippukuntoon.fi)

20160101_102410

20160101_102259

20160101_102313

Ruusuvedellä terästetty smoothie bowl

  • 1 avokado
  • 1 kiivi
  • 1 keskikokoinen omena
  • 3 rkl pistaasipähkinöitä (suolattomia)
  • 1 dl mantelimaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 rkl ruusuvettä
  • jäitä

Pinnalla omenaa, kiiviä rouhittua pistaasia ja aivan ihanaa paahdettua kvinoaa. Kvinoaa voi paahtaa myös itse, ohje täällä, mutta olen löytänyt sitä myös valmiiksi paahdettuna esim. Punnitse & Säästä kaupoista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *