Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Ruokatrendit

ruokatrendit

Kuinka moni teistä on kiinnostunut ruokatrendeistä? Siinä missä muodin ja jopa sisustuksen trendit menevät tietyn syklin mukaan on myös ruoasta nähtävissä tiettyjä trendejä ja mittareita joita myös maailmalla mitataan ja seurataan.

Mitä ovat tämän ja tulevan vuoden 2017 ruokatrendit?

Selkeästi kiireisempi kaupunkimaistunut elämäntyyli näkyy ruokatrendeissä, välipalat ja ruoan helppo mukana kuljetettavuus ovat myös tulevana vuonna ruokatrendejä. Kasvisten ja puhtaiden raaka-aineiden suosio tulee jatkumaan entisestään ja sesonkiin perustuva ruoka-ajettelu jatkuu. Myös kasvisten ja yllättävien ruoka-aineiden lisääminen ruokiin joihin niiden ei ajattelisi kuuluvan on osa ruokatrendejä.

Proteiineista härkäpapu, herneproteiini ja nyhtökaura kiinnostavat myös ei vegaaneja, tietoisia ja ekologisuuteen pyrkiviä kuluttajia.

Väreistä erityisesti mustan odotetaan nousevan lautaselle entistä enemmän 2017 ja tässä tapauksessa mustaa väriä ei haeta polttamalla ruokaa, vaan mustekalan väristä, mustista ruoka-aineista ja kevyesti grillaamalla jne.  Mehustuksessa palataan enemmän lusikoitavaan muotoon, sillä kuidut halutaan säilyttää mukana ja näin mehuista saadaan myös täyttävämpiä.

jtgtpowlfkfiuatrwnmg-900x450
foodpeople.com

The Foodpeople on listannut 2016-2017 vuoden ruokatrendeiksi mm. Lapsille markkinoitavat terveystuotteet, tietoiset kuluttajat haluavat totta kai myös parasta lapsilleen ja pakkauksissa ja tuotesuunnittelussa katsotaankin nyt kiivaasti jälkikasvuun päin minkälaisilla tuotteilla tähän kohderyhmään päästäisin parhaiten lyömään läpi.

Rasvojen odotetaan olevan myös ensi vuonna keskiössä, kun puhutaan terveellisestä ruoanlaitosta. Eritoten voin ennustetaan palaavan enemmän ruoanlaittoon, erityisesti gheen, eli kirkastetun voin katsotaan olevan terveellisempää kuin tavallisen. Aamupalojen odotetaan nousevan ruokakeskiöön ja näihin toivon myös itse että löytyisi enemmän panostettavan niin hotelleissa ja ravintoloissa, kuin ruokavalmistajien toivoisin löytävän jotain valmiita tai puolivalmiita terveellisiä tuotteita tähän sektoriin!

Ruokailun suhteen ajattelu syödään vähän mutta usein kukoistaa. Kulhoruoat yleistyvät (lusikoitavista smoothie kulhoistahan tuli jo hitti), myös grillaaminen, sekä kokeilunhalu, jossa ruoka-annoksiin tuodaan enemmän kontrasteja esim. kylmä vs. kuuma, makea ja hapan katsotaan olevan tulevan vuoden ruokatrendejä. Etnisten ruokien suosio jatkuu ja mausteita ja makuja näistä tuodaan myös enemmän meille totuttuihin resepteihin. Nämä lähdevedet joihin on tuotu makua esimerkiksi omenata, inkivääristä, vihreästä teestä ja hunajasta ovat yksi esimerkki innovatiivisista tuotteista, joita odotan enemmän näkeväni myös Suomen markkinoilla.

djs1
www.drinkpreneur.com

Kahviloista tehdään myös enemmän olohuoneita, niiden yhteydessä voi tehdä myös muuta kuin nauttia kupin kahvia, tästä hyvä esimerkki rohkeasti ajatteleva ja eteenpäin pyrkivä Greenstreet ja vetäjä Johannes joka nyt uudella hankkeellaan he tavoittelevat Helsinkiin uudenlaista vegaanikahvilaa, jossa samassa yhteydessä olisi joogastudio sekä raakakakkutehdas. Vegaaninen kahvila tarjoaisi paitsi herkullista monipuolista vegaaniruokaa ja -jälkiruokia, myös mahdollisuuden osallistua joogatunneille. Raakakakkutehdas tähän yhteyteen on luonnollinen tapa hakea kasvua, sillä raakakakkuja saa hieman huonommin pienemmistä kaupungeista ja kyllä niitä tarjoavia kahviloita mahtuisi myös tänne Jyväskylään aiempaa enemmän. Ajatus siitä, että raakakakkuja voitaisiin toimittaa laajemmalti valtakunnallisesti saa minulta ison peukun! Käy tutustumassa hankkeeseen tästä.

http://thefoodpeople.co.uk
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *