Ruokaideat viikonloppuun

Viikonloppuisin on minulla ja varmaan useimmilla muillakin siellä ruudun toisella puolella aikaa panostaa ruoanlaittoon. Syksyn myötä tekee enemmän mieli lämpimiä pitkään uunissa haudutettavia ruokia ja keräsinkin tähän ideoita erilaisista jutuista mitkä voisivat toimia viikonlopun ruokina.

Syksyinen jauheliha-kasvispata

  • 400g jauhelihaa
  • 250g bataattia
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 200g kukkakaalia
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkanaa
  • 0,5 l vettä
  • 200g tomaatisosetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Paista jauheliha ja pieneksi pilkotut sipulit sekä valkosipuli paistinpannulla. Pilko muut kasvikset pieniksi lohkoiksi ja nostele kannellliseen uunivuokaan, lisää sekaan paistettu jauheliha. Sekoita vesi, tomaattisose ja mausteet kulhossa ja kaada seos lopuksi uunivuokaan jauheliha-kasvispaistoksen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Jauheliha lissi-bataattisoselaatikko

Karjalanpaisti

Nyhtökaurakastike

Moussaka

Bataatit savulohitäytteellä

Tonnikala-katkarapupasta (gl)

Kommentit (1)
  1. Kiitos vinkeistä, mahtava lista!:) Siis tuota ensimmäistä kasvispataa haluan ehdottomasti kaurajauhiksella tai härkiksellä testata, ja samoin tuo katkarapu-tonnikalapasta vaikuttaa just ihanalta!
    Laitoin myös omaan blogiini vähän kasvisruokavinkkejä ja feta-pinaattipiirakan ja sienipiirakan reseptit:
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    Ihanaa sunnuntaita sinulle!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *