Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Ruokainhokit

Tänä päivänä kun me saadaan etuoikeutetusti asua maassa jossa meillä on saatavilla ruokaa yllin kyllin on ehkä hieman tyhmää alkaa listailemaan ruokainhokkeja, koska olen oikeasti todellakin kiitollinen siitä että saan syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta olkoon tämä hieman kevyempi postaus niistä mitkä on sellaisia ruoka-aineita mihin en vain yksinkertaisesti ole tottunut tähänkään päivään mennessä!

Ruokainhokit muodostuvat useammilla jo lapsena. Sanotaan, että kun lapselle annetaan maistettavaksi uutta ruoka-ainetta tulisi sitä maistattaa ainakin yhdeksän kertaa, että suu tottuu makuun. Meille luonnollisesti maistuu helpommin kaikki makeat ruoka-aineet, kirpeät, happamat, suolaiset tai muuten suutuntumaltaan erilaiset aineet vievät enemmän aikaa totutella.

Ei siis ole mitenkään tavatonta että lapset yökkäilevät ja nyrpistelevät uusien ruoka-aineiden edessä kun niihin ei vain ole tullut totuttua. Myös vanhemmilta perityt inhokit tuntuvat seuraavan mukana, toisilla jopa läpi elämän. Jos kotona ei ole tarjolla tiettyjä ruoka-aineita tai vanhempi eritoten näyttää lapsen läsnäollessa inhoavansa jotain ruokaa siirtyy tämä käytöstapa helposti myös lapselle.

Niin tässä jotain mun ”inhokkeja” mitkä eivät vain millään tunnu osuvan omaan ruokapalettiin!

Korianteri. Tämä aasialaiseen keittiöön tiivisti kuuluva yrtti paistaa kyllä helposti läpi annoksesta. Jokin siinä maussa on vain sen verran outoa että en tykkää käyttää sitä itse ruoanlaitosta ja helposti poimin korianterit pois valmiin annoksen päältä.

Kuva: askelterveyteen.com

Kumina. Tän makua on mahdotonta peittää millään. Jos sitä on mukana leivässä/ruoassa niin sen kyllä huomaa. eih.

Hillosipulit en oo koskaan pitänyt näistä etikkaan säilötyistä pikkusipuleista. Ei toimi, ei.

Joululimppu /mallasleipä. Makea siirappinen leipä? Saaristolaisleipä on omaan makuuni lähinnä makeaa leipää mitä vielä siedän, mutta makeat joulu- ja pääsiäislimput jäävät mun kohdalla syömättä.

Käpykakku ja kaikki marsipaani ja sokerikuorrutteiset kakut ja leivokset. Yhh ällöä. Marsipaani tai sokerikuorrute – niin kivalta kun se näyttääkin kakun päällä – ja on erityisesti useiden lasten mieleen ei vaan uppoa mulle yhtään.

Sacherleivos /-kakku. Suurena suklaan ystävänä on jotenkin outoa, että tää ei myöskään putoa mulle yhtään. Suklaakakku toimii – jostain syystä tämä ei yhtään. Kakku/leivos on liian tiivis, yltiömakea ja aprikoosikin on hyvää, mutta ei tässä yhdistelmässä.

Laskiaispulla mantelitäytteellä, vaikka mun heikkous on laskiaispulla niin ei voi sietää sitä mantelitäytteellä, hilloa sen olla pitää. Tästä tulee vain mieleen tuo yllämainittu marsipaani ja jää kyllä sen takia syömättä.

Laskiaspulla hillolla -aina!

Nää semi-inhokit on sen sijaan sellaisia että en kyllä itselle niitä juurikaan osta kun en tykkää, mutta jos niitä on tarjolla jossain niin syön kyllä pahimman puutteessa.

Pakastekasvikset, on eroa kuin yöllä ja päivällä käytätkö ruoanlaitossa tuoreita kasviksia ja juureksia vain pakkasesta löytyviä noppia.

Pakasteherneet, tykkään tuoreista herneistä, mutta pakastettuna ne ei vain toimi.

Nämä seuraavat taas on sellaisia pitkään teini-ikään asti kestäneitä ruokainhokkeja, mitä en voinut siis sietää, mutta niimpä vain riittävät maistelukerrat ja sen verran hyvät annokset on saaneet mut suorastaan rakastamaan näitä lapsuuden inhokkeja.

chiliä, valkosipulia, oliiveja, vesimeloni, kananmuna, sienet , jotka inhokkeja maistuu nyt kaikki heittämällä. Äh, miten monta vuotta oon heittäny hukkaan kun oon jättäny nää syömättä!

Onko sulla jotain ruokainhokkeja jos niin mitä??

Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit (1)

  1. ninna

    on inhokkeja vaikka muille jakaa samoja noista mulla myös korianteri siis ei toimi missään maistuu saippualla kerran jopa oksensin kun oli niin etova kaunis yrtti kuitenkin hillosipulit jo koostumus ei houkuttele leivonnaisia sokeria suklaata kakkuja keksejä sipsejä limuja en syö ollenkaan ihan terveyden takia eikä maistuisikaan.miksi et pakaste kasviksia käytä?ravintoarvo vai maku?niitä kyl käytän käteviä ja halpoja.nyt mun inhokit tyrni kahvi suklaa kiinankaali persimon oliivit ja homejuusto.inhokit lapsena joustaa nyt tykkään valkosipuli tosin sitä enhoi käyttää IBS takia tofu sinappi kaurapuuro ja manteli.mitä rakastin lapsena mut nyt Inhoan suolakurkku juusto liha jota en enää syö ja vispipuuro entä sulla?kaunis pulla oletko itse leiponuyt?

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *