Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Rooma ystävän kanssa part 2/2

No niin!!! Koska edellinen postaus täyttyi jo kuvista niin jatketaas meidän Rooman matkaa toiseen osaan. Paitsi että Roomassa riittää silmänruokaa minne ikinä menetkin, kaupunki ja rakennukset ovat niin kauniita niin suurena ruoan ystävänä sitä on kiinnostunut myös mitä kaikkea siellä syödään. Italialinen ruoka toki hyvää, vaikka varsinkin itsellä vatsa menee aika jumiin pastasta, pizzasta ja vaaleasta leivästä, pakkohan näitä oli toki maistaa kerta niitä oli joka paikassa tarjolla. Me tykättiin aloittaa aamut runsaalla, erittäin hyvällä buffa-aamiaisella hotellissa, vaikka Italiaiseen aamiaiskulttuuriin kuuluu ennemmin nopeasti kahvilassa nautittu cornetto, eli voisarvi ja espresso tai cappuccino. Runsaasta aamiaisesta johtuen lounas venähti usein päivälliseksi ja todella kuumasta kelistä johtuen lounasaikaan ei muutenkaan ollut vielä kovin kummoinen nälkä. Rooman lukuisissa kahviloissa on muuten myynnissä erilaisia täytettyjä sämpylöitä ja panineja jotka toimivat hyvin pikkunälkään.

Tapakset on iso juttu Italiassa ja tästä syystä me haluttiin löytää Rooman THE tapas-paikka. Italialaiset ovat tottuneet tapaamaan ystäviään ja perhettään töiden jälkeen ravintoloissa lasillisen äärellä ja tällöin on ns. happy hour tai italialaisittain aperitivo-aika. Drinkkien ohella tarjolla on tapaksia ja useimmissa paikoissa tapakset kuuluvat itse drinkin hintaan. Aperitivoille mennään yleensä ennen illallista, mutta mikäli nälkä ei ole ehtinyt kasvaa kovin suureksi voi jo tapakset riittää korvaamaan illallisen.

’Gusto on reitattu useimmissa arvosteluissa Rooman parhaaksi aperitivo-paikaksi. Tapas-drinkkibaarin lisäksi samasta rakennuksesta löytyy Pizza-ravintola sekä Ala carte-puoli. Viikonloppuisin paikalla on myös maukas brunssi. Aperitivon hinnalla saa ravintolla siis nautiskella ihanista tapaksista.

Näihin kuviin ja tunnelmiin <3

’Gusto
Guston tapaksia
Guston tapas-pöydästä löytyi mm. munakasta, brusettaa, aasialaisittan maustettua salaattia sekä kalamaria!
Aperol soda on suosittu aperitivo perinteisen Aperol spritzin ohella.
Paitsi, että Roomassa tuli käveltyä paljon(!) oli meillä myös 48 tunnin liput hop on hop off sighseeing bussiin joka kiertää näppärästi kaikki oleellisimmat nähtävyydet. Voit samalla kuunnella kuulokkeilla tarinoita kaupungista ja nähtävyyksistä ja hypätä kyytiin tai pois kyydistä pysäkeillä.

 

Bussisa matkustaminen helteellä olin tosi tukalan kuumaa. Kaksikerroksissa busseissa ei ollut ilmastointia ja bussin kattona toimi pelkkä pressu
Marmorista valmistettu Viktor Emanuel II:n monumentti on pystytetty yhdistyneen Italian ensimmäisen kuninkaan Viktor Emanuel II:n kunniaksi.
Me testattiin myös *Guston pizzeria ja anjovis, kesäkurpitsan kukka, basillika-pizza valkoisella pohjalla oli varsin mielenkiintoinen, mutta hyvä makuelämys! Pohja on valmistettu ’Guston salaisella reseptillä ja sitä on kohotettu 48 tuntia ennen paistamista.

 

Espanjalaiset portaat on myös suosittu nähtävyys Roomassa sekä tapaamispaikka. Portaiden alapäässä on laivan muotoinen suihkulähde ja yläpäässä kaunis kirkko. Portaat on saaneet nimensä aukion mukaan jossa sijaitsee Espanjan Pyhän istuimen suurlähetystö.
Näkymät espanjalaisilta portailta alas aukiolle.
Supermakea muotitalon näyteikkuna
Meidän hotelli Piram Hotel Roma oli myös onnistunut valinta. Huoneet olivat siistejä ja ilmastointi pelasi hyvin!
Ennen kaikkea hotellin aamupala oli hyvä! Itsetehtyä leipää, kakkuja, croisantteja, hedelmiä, jogurtteja, kasviksia, juustoja, mustekalaa ja jopa Proseccoa oli saatavilla runsaasta aamiaispöydästä mielin määrin. Kahvit ja mehut toivat tarjoilivat suoraan pöytiin kauniissa karahveissa ja pienissä kahvipannuissa.
Moscow mule
Kippis! Reissu oli varsin onnistunut! <3

”It is not a death that a man should fear, but he should fear never beginning to live.” – Caesar Marcus Aurelius

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *